Külföld

Egy évig volt a brit állami egészségügy várólistáján a depressziós anya, végül felakasztotta magát

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 16:33

A brit nő többször jelezte, hogy kórházi kezelésre lenne szüksége.

Egy 34 éves, kétgyerekes anya öngyilkos lett Nagy-Britanniában, miután csaknem egy éve volt a brit állami egészségügy, az NHS várólistáján, arra várva, hogy mentálhigiénés, pszichológiai ellátásban részesüljön – írta a Mirror.

Laura Myattnél 2021 februárjában depressziót állapítottak meg, ezért beutalták mentálhigiénés ellátásra. Antidepresszánsokat írtak fel neki, de az orvosi kezelésre 51 héten keresztül hiába várt.

A nő apja idén február 8-án Newcastle-ben az otthonában felakasztva találta lányát, miután Laura nem vette fel a telefonját, és ezért az apa felkereste. A vizsgálat során megállapították, hogy a nő soha nem említette az öngyilkosságot vagy az önkárosítást sem a családtagoknak, sem a mentális egészségügyi szakembereknek. Bár a nő korábban is küzdött mentális problémákkal, ezek nem voltak állandóak, és voltak olyan időszakai, amikor jobban volt.

Állapota a tél folyamán romlott, és az állami egészségügyi szolgálattal azt közölte, hogy szerinte kórházba kellene kerülnie. Utólag azonban a szolgálat azzal védekezett, hogy Laura soha nem említette nekik, hogy öngyilkossági gondolatai lennének. Sajnálatosnak nevezték ugyanakkor, hogy hosszadalmas várakozásokra számíthat, aki kezelést szeretne.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#depresszió#öngyilkosság#nagy-britannia#várólista#egészségügy

Címlapról ajánljuk