Külföld

Ha Elon Muskon múlik, Donald Trump visszatérhet a Twitterre

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 21:38

A milliárdos nem tartotta jó ötletnek az egykori elnök letiltását.

Vissza fogja állítani Donald Trump letiltott Twitter-fiókját Elon Musk, ha sikeresen befejeződik a cég megvásárlása, jelentette be a milliárdos. Nemrég derült ki, hogy Musk 44 milliárd dollárért megveszi a céget.

Korábban arról beszélt, hogy Twitter-tulajdonosként kevésbé gyakran törölne le posztokat, és „nagyon óvatos lenne a végleges tiltásokkal”. Hibának hívta azt, hogy Donald Trumpot 2021. januárjában letiltotta a Twitter a capitoliumi lázongások miatt, írja a CNN.

Korábban arról írtunk: Trump akkor sem fog visszatérni a közösségi oldalra, ha Elon Musk visszaállítja a fiókját, miután megvásárolja a platformot. A volt elnök a Fox Newsnak azt mondta: „remélem, hogy Elon megveszi a Twittert, mert fejleszteni fogja, és jó ember, de én maradok a Truth-on”, ami a saját közösségi platformja.

Korábban Toroczkai László és Orbán Viktor politikai igazgatója is hálálkodott Elon Musknak a Twitter megvásárlása miatt. Az RTL Híradó pedig arról tudósított, hogy a jogvédők attól tartanak, moderálás nélkül eluralkodhat a gyűlöletbeszéd a közösségi fórumon.


Nyitókép: Joe Raedle / Getty Images

#Külföld#trump#twitter#elon musk#visszatérés#gyűlöletbeszéd#capitolium

Címlapról ajánljuk