Tudomány-Tech

Donald Trumpnak esze ágában sincs visszamenni a Twitterre

rtl.hurtl.hu

2022. április 26. 16:12

Inkább a saját közösségimédia-birodalmát építgetné.

A Twitterről kitiltott Donald Trump akkor sem fog visszatérni a közösségi oldalra, ha Elon Musk visszaállítja a fiókját, miután megvásárolja a platformot. A volt elnök a Fox Newsnak azt mondta:

Remélem, hogy Elon megveszi a Twittert, mert fejleszteni fogja, és jó ember, de én maradok a Truth-on.

A Truth Donald Trump saját közösségimédia-platformja, amit főleg azért indított el, mert a Capitolium tavaly januári ostroma után végleg kitiltották a Twitterről, a Facebookról, az Instagramról és a Snapchatről. A közösségi oldalak üzemeltetői úgy ítélték meg, hogy az akkor leköszönő elnök bejegyzései hozzájárultak ahhoz, hogy erőszakossá fajultak a tüntetések.

Donald Trump szerint már milliók csatlakoztak a Truth-hoz, és olyan visszajelzéseket kaptak, hogy sokkal jobban tetszik az embereknek, mint a Twitter, amin „robotok és álprofilok vannak”. A volt elnök arról is beszélt, hogy a Truth az ő támogatóinak platformja, de mindenkit várnak, a Twitterről viszont azt gondolja, hogy nagyon unalmas lett, mert „a konzervatívokat kitiltják, vagy lejöttek a platformról, amikor távoztam onnan”.

Hétfőn jelentették be, hogy az önmagát a „szólásszabadság abszolutistájának” nevező Elon Musk megveszi a Twittert. Kedden Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a milliárdosnak, egy Twitter-bejegyzésben fejezte ki reményét, hogy a platformon minden véleménynek helye lesz. A szólásszabadság fontosságát hangsúlyozó bejegyzést sok kommentelő kritizálta, szerintük az az állami és kormányközeli médiában sem érvényesül.

Nyitókép: Peter Zay/Anadolu Agency via Getty Images

#Tudomány-Tech#donald trump#twitter#elon musk#truth#közösségi média

Címlapról ajánljuk