Belföld

Toroczkai László és Orbán Viktor politikai igazgatója is Elon Musknak hálálkodik

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 21:01

Orbán Balázs megköszönte a milliárdosnak, hogy végre leírhatja: hisz Istenben.

„Most, hogy Elon Musk megvette a Twittert, végre leírhatom, hogy MIBEN hiszünk: Istenben, Családban, Hazában; és azt, hogy miben NEM hiszünk: a Világkormányban, az Illegális migrációban, Genderpolitikában” – ezt írta Twitteren Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója, és az MCC kuratóriumának vezetője.

Nem ő az egyetlen magyar konzervatív, akit felvidított a világ leggazdagabb emberének 44 milliárd dolláros bevásárlása: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke is pozitívan értékelte a fejleményt.

Toroczkai azt írta: „Mi a budapesti Andrássy utat foglaltuk el a »Pride« előtt, Elon Musk pedig megvette a Twittert. Lesz családi felvonulás, és lesz szólásszabadság (legalább itt). Elég sikeres nap volt ez a mai.”

Korábban az RTL Híradó is tudósított róla: Felvásárolhatja a Twittert a világ leggazdagabb embere, miután Elon Musk ajánlatát elfogadta a közösségi oldalt működtető cég igazgatótanácsa. A Teslát és a SpaceX-et is birtokló vállalkozó körülbelül 15 és fél ezermilliárd forintnak megfelelő összeget fizet a Twitterért, amely szerinte a szólásszabadság platformjává kell váljon. Jogvédők azonban attól tartanak, moderálás nélkül eluralkodhat a gyűlöletbeszéd a közösségi fórumon. A vásárlást Varga Judit igazságügyi miniszter is méltatta.

Nyitókép: Kovács Tamás, Soós Lajos / MTI és Theo Wargo / Getty Images

#Belföld#elon musk#twitter#orbán balázs#orbán viktor#toroczkai lászló#varga judit#vásárlás

Címlapról ajánljuk