Külföld

Egy brit férfi 16 hónapon keresztül volt koronavírusos

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 12:59

Ez lehet az eddigi leghosszabb covidfertőzés.

Az eddigi leghosszabb covid-fertőzést dokumentálhatták brit orvosok: egy beteg szervezetében több mint 16 hónapon, 505 napon át volt kimutatható a koronavírus. A brit páciensnek más betegségei is voltak, és 2021-ben kórházban hunyt el.

Londoni orvosai szerint ritka az ilyen makacs, hosszú ideig tartó fertőzés. A legtöbb ember szervezete magától megszabadul a vírustól, de a szóban forgó, meg nem nevezett páciensnek nagyon súlyosan legyengült az immunrendszere, írja az MTI.

Az MTI szerint a páciens 2020 elején kapta el a koronavírus-fertőzést. Jellegzetes tünetei voltak, és a PCR-teszt megerősítette a fertőzöttséget. A következő 72 hétben hol kontrollvizsgálatok, hogy kezelések miatt többször kellett kórházban feküdnie. Ez alatt az idő alatt mintegy ötvenszer tesztelték, és minden alkalommal pozitív lett az eredmény.

Orvosai szerint az alapos laboratóriumi elemzés azt mutatta, hogy minden valószínűség szerint nem többszöri visszafertőződésről volt szó esetében, hanem az először elkapott fertőzéstől nem tudott megszabadulni, még az antivirális gyógyszerek segítségével sem.

Nyitókép: Ian West / PA Images via Getty Images

#Külföld#koronavírus#covid#fertőzés#brit#kórház#teszt

Címlapról ajánljuk