Külföld

Egy hangelemzés szerint Putyin stresszel, pszichológiailag instabil

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 31. 10:41

A Nikkei Asia egy techcéggel közösen elemezte az elnök beszédeit. A stressz ellenére Putyin elszántnak tűnik a hangja alapján, valamint testbeszéde, gesztusai is ezt mutatják.

Instabil és stresszes Vlagyimir Putyin orosz elnök a hangja alapján, írja a Nikkei Asia. A lap egy techcéggel közösen elemezte az elnök beszédeit február 1-je és március 18-a között. Az elemzésből kiderül: Putyin stressz-szintje nagyot nőtt az ukrajnai invázió előtti napokban, és ismét megugrott március elején.

A lap szerint ennek a lassú orosz előrenyomulás és az Oroszország elleni szankciók lehetnek az okai. Emlékeztetnek: ha változás történik egy ember mentális állapotában, az a hangszálakra is kihat, valamint a beszéde is megváltozhat tőle.

Ugyancsak csütörtöki az a hír, amely szerint Putyin és a katonai tisztségviselők kapcsolata megromlott, az orosz elnök úgy érzi, hogy a hadsereg becsapta. A katonák egyre demoralizáltabbak az újabb értesülések szerint.

A hangelemzők szerint a stressz ellenére elszántnak tűnik az elnök a hangja alapján, valamint testbeszéde, gesztusai is ezt mutatják. Putyin legutóbbi ultimátumáról a Fókusz készített riportot:

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#hang#elemzés#orosz-ukrán háború#stressz#mentális

Címlapról ajánljuk