Külföld

Megszülte kislányát a lebombázott mariupoli klinikáról menekülő nő

rtl.hurtl.hu

2022. március 11. 19:00

Az oroszok színészkedéssel vádolták és tömegesen gyalázták a kismamát.

Csütörtökön megszülte a gyermekét az az ukrán nő, akit egy fotós örökített meg szerdán, amint a Mariupolban lebombázott szülészeti klinikáról véres arccal menekült.

Az AP hírügynökség pénteken közölt újabb fotót Mariana Visegirszkajáról, aki ugyanabban a pöttyös pizsamában ölelte újszülött kislányát, Veronikát. Egy másik képen a férje, Jurij látható a babával.

Oroszország a szerdai támadás után dezinformációs kampánnyal támadta a kismamát, azt állítva, hogy felbérelték, hogy beállított fotón szerepeljen. A londoni orosz nagykövetség erről szóló Twitter-bejegyzéseit azóta eltávolította a szolgáltató. Olga Tokarjuk ukrán újságíró arról írt a Twitteren, hogy rengetegen gyalázták a nőt azt állítva, hogy a „nácik” lefizették, hogy színészkedjen.

Hárman meghaltak és tizenheten sérültek meg, amikor az oroszok lebombázták a mariupoli gyerekkórház és szülészeti klinika épületét. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök népirtásnak nevezte a támadást, az ENSZ pedig közölte, hogy az oroszok állításaival szemben a létesítmény kórházként működött, és jól felismerhető volt.

Nyitókép: MTI/AP/Mariupol városi tanácsa

#Külföld#mariupol#orosz-ukrán háború#ukrajna#szülészet

Címlapról ajánljuk