Külföld

Nyolcvan kilométeren át sodort egy bikát a megáradt folyó, de túlélte

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 18:16

Egy tízméteres vízesésen is át kellett jutnia a különleges túlélési képességekkel megáldott új-zélandi bikának. Most üdvözlőparti és tehenek várják az otthonában.

Csodával határos módon életben maradt az a bika, amelyet 80 kilométeren át sodort magával a megáradt folyó Új-Zélandon – írta a Guardian. Az állatot egy héttel később találták meg egy szederbokorban. 

Tony Peacock, a bika gazdája azt mondta, hogy a 18 hónapos bika 37 másik társával együtt legelt egy karámban Shenandoah területén, a Maruia folyó közelében. Február 10-én elkezdett zuhogni az eső és az előre jelzett mennyiségnél háromszor több esett, a folyó pedig megáradt. 

A farmer a legtöbb állatot meg tudta menteni, de három bikát elsodort magával a víz. 

Egy héttel később azonban telefonon hívták:

Azt mondták, egy westporti farmernél van az egyik bikám, a füljelző szám alapján pedig azonosítani is tudtam 

– mondta a gazda. A 80 kilométerrel délebbre lévő farmon éppen beterelték az állatokat az egyik este, amikor az ottani gazda susogást hallott a szederbokorból. Amikor közelebb ment, látta, hogy növények közül egy bika dugta ki a fejét. 

Peacocknak azt mondták, hogy a bikának semmi baja, de úgy tűnik, szüksége van egy kis „pihenésre és kikapcsolódásra”. 

Az állat szerencséjét nemcsak az mutatja, hogy túlélte a 80 kilométeren át tartó sodródást, hanem az is, hogy elvileg át kellett jutnia egy 10 méter magas vízesésen is. 

A megpróbáltatásai azonban itt nem értek véget, mert ezután két folyó találkozásánál haladt át, majd egy hosszú kanyargós, sziklás utat kellett megtennie a Buller folyó felső részén. 

Ez egy meglehetősen hosszú út, és csodálatos, hogy túlélte. Nagyon boldog voltam, amikor felhívtak, hogy még él. Azt hiszem, most egy külön karámba kerül, és visszavonulhat néhány tehénnel

– mondta a gazda, aki várhatóan egy különleges üdvözlőpartit is tart majd az állat tiszteletére.

A hírnév miatt egyébként a többi farmer is érdeklődik a bika iránt. „Ma hívott egy srác, aki egy fiatal üszőt akart küldeni hozzá” – mondta Peacock. 

Új-Zéland nyugati partján nem ritkák az árvizek, 2021-ben például 500 házat öntött el a víz, közülük 100 lakhatatlanná vált.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#Bulvár#új-zéland#bika#Farm#tehén

Címlapról ajánljuk