Külföld

Peren kívül megegyezett András herceg az őt erőszakkal vádoló nővel

rtl.hurtl.hu

2022. február 15. 16:30

II. Erzsébet fia peren kívül egyezett meg Virginia Giuffre-val, aki 17 évesen a szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein közvetítésével került kapcsolatba vele.

András herceg megegyezett a felperessel abban a polgári perben, amelyet az amerikai Virginia Giuffre indított ellene az Egyesült Államokban – közölte a BBC.

Giuffre azért perelte be York hercegét, II. Erzsébet brit királynő fiát, mert a nő állítása szerint 17 éves korában három alkalommal szexuálisan kapcsolatot létesített vele, illetve zaklatta őt. A herceg ezt eddig hevesen tagadta.

Az amerikai bírósághoz kedden benyújtott dokumentum szerint a herceg és Giuffre asszony peren kívüli egyezségre jutott. Az irat szerint András herceg „jelentős adományt fog adni Giuffre asszony jótékonysági szervezetének”.

Korábbi sajtóhírek szerint egyébként a nő 5 millió dollárra perelte a herceget.

A dokumentum szerint András herceg megbánását fejezte ki a börtönben öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epsteinnel való kapcsolata miatt, aki egykor bemutatta egymásnak az akkor kiskorú lányt és a hereceget. A kiskorúakkal való szexuális viszonyai, továbbá szexkereskedelem miatt elítélt Epstein ugyanis többször közvetített ki gazdag ügyfeleinek általa behálózott lányokat. Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt nemrég életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság, amiért segítette tevékenységében a szexuális bűnözőt.

Nyitókép: MTI / EPA

#Külföld#andrás herceg#kiskorú#per#jeffrey epstein#szexuális visszaélés

Címlapról ajánljuk