Külföld

Újabb botrány: születésnapi bulit tartottak Boris Johnsonnak a járvány miatti tilalom ellenére

rtl.hurtl.hu

2022. január 24. 20:58

Nem ez az első eset, hogy kiderült, a brit miniszterelnök nem tartotta be saját kormánya koronavírus elleni intézkedéseket.

Boris Johnson brit miniszterelnök a Downing Street-i irodájában tartott születésnapi partit 30 vendéggel a koronavírus első hulláma alatt az Egyesült Királyságban elrendelt zárlat idején, amikor a beltéri összejöveteleket betiltották – írta az ITV News alapján a Bloomberg.

A 2020. június 19-én délután tartott meglepetésrendezvényt állítólag Johnson akkori barátnője szervezte, aki azóta már a kormányfő felesége. A vendégek a kabinetszobában gyűltek össze, itt várták Johnsont. Később több családi barát is a miniszterelnöki rezidencia emeletén gyűlt össze, az akkori szabályok megszegésével.

Johnson hivatala az ITV News megkeresésére azt mondta, hogy a miniszterelnök kevesebb, mint 10 percig vett részt a rendezvényen, és csupán este fogadott a szabad ég alatt néhány családtagot. 

Nem ez az első eset, hogy a miniszterelnöki hivatalt a járványvédelmi szabályok megszegésén érik. A közelmúltban derült ki, hogy Johnson magántitkára több mint száz embert hívott meg egy partira a Downing Street-i rezidencia kertjébe 2020 májusában. A rendezvényen, amelyen végül csak 30-40 ember jelent meg, Boris Johnson is részt vett.

Eközben a cikk szerint a miniszterelnök pártja, a parlamenti többséget birtokló Konzervatív Párt több képviselője azt mérlegeli, hogy csatlakozzon-e a Johnson elleni bizalmi szavazást követelő képviselőkhöz.

Nyitókép: Boris Johnson a brit parlament alsóházában 2022. januárjában. – Fotó: MTI / AP

#Külföld#boris johnson#nagy-britannia#koronavírus#lezárás#szülinapi buli

Címlapról ajánljuk