Külföld

Maszkellenes részeg pár miatt fordult vissza egy repülő

rtl.hurtl.hu

2022. január 21. 10:46

A Miamiból Londonba tartó gép már nagyjából egy órája repült, amikor a maszkviselést ellenző pár miatt a pilóta inkább visszafordított a repülőt. 

Kénytelen volt visszafordulni az American Airlines amerikai légitársaság egyik Miamiból Londonba tartó járata, miután a fedélzeten lévő utasok közül ketten a szabályok ellenére nem akartak maszkot viselni – jelentette az amerikai sajtó.

A légitársaság csak annyit közölt, hogy egy „zavart okozó utas miatt” kellett visszafordulnia a Heathrow repülőtérre tartó járatnak a floridai városba, hozzátéve, hogy az utas „nem volt hajlandó eleget tenni a szövetségi maszkkövetelménynek”.

A CBSMiami értesülései szerint egy feltételezhetően részeg pár miatt kellett visszafordulni, akik közül „az egyik nagyobb problémát jelentett, mint a másik”.

A visszafordult gépet rendőrök várták Miami repülőterén, és végül ugyan nem tartóztattak le senkit, de egy 40 éves nőt a légitársaság tiltólistára helyezett. A járatot az eset miatt törölték, és a több mint száz másik utas csak másnap tudott elutazni a brit fővárosba.

A rendőrség a CBS Miami kérdésére elmondta, hogy a nőt azért nem tartóztatták le, mert a maszkviselés visszautasítása miatt nem tartóztathatnak le embereket, hozzátéve, hogy más lenne a helyzet, ha mondjuk verekedés történt volna.

Az amerikai szövetségi légihatóság (FAA) vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban, és akár 37 ezer dolláros pénzbüntetést is kiszabhat a párra. 2021-ben az FAA közlése szerint több mint 4200 olyan esetet jegyeztek fel, amikor utasok nem voltak hajlandóak maszkot felvenni, és idén már 92 ilyen eset történt.

Nyitókép: Reuters/Christopher Pike

 

#Külföld#repülőgép#utasszállító#maszkellenes#kötelező maszkviselés#koronavírus#járvány#korlátozások#egyesült államok#faa

Címlapról ajánljuk