Külföld

A Ryanair megtrollkodta Boris Johnsont

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 8:36

Valamiért egy itallap jutott eszükbe a brit miniszterelnökről.

A CNN cikke szerint a Ryanair fapados légitársaság visszatért egyik kedvelt szokásához, és gúnyt űzött Boris Johnsonból. A brit miniszterelnök szerdán elnézést kért a koronavírus-járvány megfékezésére 2020 tavaszán elrendelt zárlat idején rendezett Downing Street-i kerti összejövetelért, és elismerte, hogy jelen volt az eseményen.

A Ryanair Twitter-oldalán reagált egy hamis itallappal, amin Boris Johnson arcképe mellett szerepel például a Mojito koktél átértelmezése, a Bojohito, illetve a Sex on the beach fantázianevű italra és az oltásokra utalva a Virgin vax on the beach is. 

Fotó: Ryanair/Twitter

A Bojohitóban van egy adag csalódás is az itallap szerint, a Virgin vax on the beachben pedig csak akkor van vodka, ha az utasok hoznak magukkal. Utóbbival arra céloznak, hogy a Downing street-i mulatságon elvileg mindenki maga gondoskodott alkoholos innivalójáról. 

A CNN szerint a Ryanair könyörtelenül bírálja Boris Johnson általános járványkezelését. Michael O'Leary vezérigazgató a The Guardiannak decemberben azt mondta: az omikron-változat terjedése után bevezetett utazási korlátozásokat a pánik szülte, ezekkel akarják elterelni a figyelmet a kormányzati botrányokról.

A lap hozzáteszi: annak ellenére, hogy a Ryanairt a legkevésbé kedvelt rövid távon közlekedő légitársaságként tartják számon az Egyesült Királyságban, a közösségi médiában elkövetett fricskáik nagy sikert aratnak követőik körében.

Nyitókép: Boris Johnson brit miniszterelnökről a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos alsóházi órájában a törvényhozás alsóházában, Londonban 2022. január 12-én.  Fotó: Jessica Taylit / Brit parlament / AP / MTI

 

#Külföld#koronavírus#ryanair#korlátozások#boris johnson

Címlapról ajánljuk