Külföld

Részegen vezetve megölte 12 éves lányát egy amerikai anyuka

rtl.hurtl.hu

2022. január 10. 11:19

A forgalommal szemben ment fel egy autópályára, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal. Kilencéves lánya harminc métert repült az autóból, kritikus állapotban van. 

Letartóztattak egy nőt az amerikai Utah államban, miután a forgalommal szemben haladva autójával összeütközött egy kamionnal egy autópályán, és a balesetben meghalt a 12 éves lánya, kilencéves lányát pedig kritikus állapotban szállították kórházba – jelentette a helyi sajtó.

A hatóságok közlése szerint a baleset vasárnap hajnali kettő óra után történt a 70-es számú államközi autópályán. Cami Jean Aparicio már részegen ült a volán mögé, majd útközben megállt egy benzinkútnál, hogy újabb alkoholos italt vegyen magának. Ezután ment fel rossz irányban a pályára. A szabályosan közlekedő kamion sofőrje megpróbálta elkerülni az ütközést, de már nem volt ideje elkormányoznia a teherautót. 

A becsapódás olyan nagy erejű volt, hogy az Aparicio autójában ülő két lánya kirepült a kocsiból, annak ellenére, hogy mindketten be voltak kötve. 

A 12 éves lányát holtan találták az autó mellett, míg kilencéves lányára majdnem harminc méterrel odébb bukkantak rá. Őt kritikus állapotban szállították kórházba.

Az anyuka a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint sértetlenül megúszta az ütközést. A rendőrség jellemzése szerint a „nagyon részeg” nő, „erős alkoholszagot árasztott” magából, és annyira nem tudott beszélni, hogy kihallgatását el kellett halasztani addig, míg ki nem józanodott. A nő elismerte, hogy ittasan vezetett.

Apariciót letartóztatták, és egyebek mellett emberölés és ittas vezetés vádjával indítottak eljárást ellene.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#Baleset-bűnügy#ütközés#baleset#autópálya#ittas vezetés#anyuka#halálos baleset#letartóztatás

Címlapról ajánljuk