Külföld

125 utas lett covidos egy utasszállítón, többen elszöktek

rtl.hurtl.hu

2022. január 7. 12:36

Amikor Milánóban felszálltak, még negatív volt a tesztjük, mire megérkeztek Indiába, már betegek voltak. 

Megszökött a karanténból 13, Olaszországból érkezett utazó Indiában, akiknek leszállás után pozitív lett a koronavírustesztjük, és ezért kórházba szállították őket – jelentette a BBC és az indiai sajtó. A helyi hatóságok közölték, hogy az érintett utasok útlevelét érvénytelenítik, a róluk készült fotókat pedig a helyi lapokban fogják közzétenni, és eljárást indítanak ellenük, ha nem jelentkeznek a hatóságoknál.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy az érintett utasok milyen ország állampolgárai. A járatot az EuroAtlantic Airways portugál légitársaság üzemelte.

Az indiai sajtóban megjelent hírek szerint a Milánóból indult chartergépen 179-en utaztak, és közülük 125 tesztje lett pozitív, miután gépük leszállt az indiai Amritsar város repülőterén. A beszámolók szerint felszálláskor az utasoknak még negatív volt a tesztjük, és felháborodottan reagáltak a kötelező karantén hírére.

A beszámolók szerint kilenc fertőzött még a repülőtérről, négy pedig abból a kórházból szökött el, ahova a pozitív teszt után szállították őket.

Nyitókép: Egészségügyi dolgozók egy covidkórház előtt, Ahmedabad városában, 2022. január 7-én. Fotó:REUTERS/Amit Dave

#Külföld#koronavírus#járvány#fertőzöttek#szökés#karantén#india#olaszország#utasszállító

Címlapról ajánljuk