Külföld

Három embert tartóztattak le a nőket eladásra kínáló indiai alkalmazás ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 6:16

A fő gyanúsított egy 19 éves nő lehet.

Három embert tartóztatott le a rendőrség Indiában azzal, a mára már törölt alkalmazással kapcsolatban, amely több mint száz muszlim nőt kínát eladásra – írta meg az Al Jazeera

Az alkalmazás a nők nyilvános fotóit használta, majd olyan megszégyenítő kommentárral mutatta be őket, mint a „nap ajánlata”. Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, a cél nem emberkereskedelem, hanem a muszlim nők megalázása volt. 

A Bulli Bai nevű alkalmazás a GitHub nevű platformon volt elérhető, ahonnan már törölték. Az alkalmazással több mint száz nőt vettek célba, köztük ismert színésznőket, újságírókat és egy eltűnt személyt is. A rendőrség az applikáció fejlesztői mellett a kapcsolódó Twitter-fiók kezelőjét is kereste. Arról egyelőre nincs hír, hogy az elfogott három ember közül ki milyen szerepet játszhatott az online bűncselekményben. 

A Press Trust of India hírügynökség szerint a rendőrség kiberbűnözéssel foglalkozó részlege szerda reggel tartóztatta le az északi Uttarancsál államban a 21 éves Mayank Rawalt. Hétfőn Bengaluru technológiai központjában fogták el Vishal Kumart, egy 21 éves mérnökhallgatót, majd kedden Shweta Singh-et. A 19 éves, Uttarakhand államban élő nő az ügy fő gyanúsítottja. 

A Bulli Bai-botrányt követően egy hasonló elven működő, szintén a muszlim nőket megszégyenítő appban jelentek meg hirdetések. A Sully Deals nevű alkalmazásban több mint nyolcvan nő arcképével éltek vissza, ebben az ügyben egyelőre nem történt előrelépés. 

Nyitókép: MTI / EPA / STR

 

 

#Külföld#india#app#alkalmazás

Címlapról ajánljuk