Külföld

Véletlenül megölte apját egy egyéves fiú, miután rábukkant pisztolyára

rtl.hurtl.hu

2021. december 17. 12:38

A 25 éves amerikai férfit kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. 

Megölte saját apját egy egyéves kisfiú az amerikai Georgia államban található Savannah városában, miután megtalálta apja fegyverét – jelentette a helyi sajtó. Az eset még december ötödikén történt, helyi idő szerint délután fél hat körül, de a város rendőrsége csak most közölte, hogy pontosan mi is okozta a 25 éves férfi halálát.

A rendőrség közlése szerint az első vizsgálatok megállapították, hogy a majdnem kétéves kisgyerek megtalált a fegyvert, és elsütötte azt. A házban a család több tagja is jelen volt. Amikor a rendőrök megérkeztek, Dustin Walterst lőtt sebbel találták. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Roy Mint rendőrkapitány közölte, hogy az egész testület együtt gyászolt a Walters-családdal, hozzátéve:

Szülőként el sem tudom képzelni, hogy mit él át ez a család, és min fog keresztülmenni az elkövetkező években.

Az esettel kapcsolatban a hatóságok arra kérték a gyerekkel rendelkező fegyvertulajdonosokat, hogy ellenőrizzék, megfelelően el vannak-e zárva a házban tartott fegyverek, és biztosítsák, hogy gyerekek ne férhessenek hozzá azokhoz.

Az Egyesült Államokban rendszeresen előfordulnak hasonló tragikus esetek. 2021-ben december közepéig 330 alkalommal sütöttek el fegyvert véletlenül gyerekek, és ezekben az esetekben 135-en haltak meg, és 212-en sebesültek meg – közölte a helyi sajtó.

November közepén egy kétéves fiú ölte meg véletlenül az apját St Louis városában, miután elsült egy puska, amihez hozzáfért, augusztusban pedig egy négyéves fiú a kétéves öccsét ölte meg, amikor apjuk egyedül hagyta őket abban a szobában, ahol a fegyverét tárolta. A városban három hónappal korábban egy hároméves fiú saját magát ölte meg, miután elért egy asztalra rakott fegyvert.

Nyitókép: Rendőr áll egy kaliforniai lövöldözés helyszínén. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

#Külföld#Baleset-bűnügy#fegyver#egyesült államok#kisgyerek#apa#baleset#lőfegyver

Címlapról ajánljuk