Híradó

Testvérét, fiát és annak barátnőjét gyászolja – megszólalt a Tiszába fulladt áldozatok rokona

Uraky NoémiUraky Noémi

2024. július 3. 18:44

Nem fogta még fel, hogy meghalt a fia, annak barátnője, és elvesztette a testvérét is – ezt mondta Híradónknak a Tiszában kedden megtalált három áldozat rokona. Egy ötvenéves férfi, 17 éves unokaöccse és annak 16 éves barátnője hétfő délután ment fürdeni, de mindhárman elmerültek. Egy nappal később találták meg a holttestüket a folyóban. A gyászoló apa azt mondta, testvére jól ismerte a vizet. A fia a lánnyal boldog párkapcsolatban élt, el akarta venni feleségül. 

„Főztem nekik, hogy jönnek majd, tudtam, hogy kint vannak a kutyával...” – Tóth Gábor fiát, annak barátnőjét és a testvérét veszítette el. Eltűnésük napján vacsorával várta őket, de hiába.

Hívogattam a bátyámat, csak nem vette fel, szidtam is ezért, miért nem veszed fel, minek neki telefon. De utána jöttek, kiabáltak befele az ajtón, mondták, menjek, mert a kutyám mindenkire támad

– idézte fel a Híradónak. 

A parton kedden reggel megtalálták a férfi és a két fiatal ruháit, a kutya őrizte a holmijukat. Az elhunyt fiú szeptemberben töltötte volna be a 18-at. Nemrég költözött az apjához, korábban családotthonban élt. Barátnőjével pár hónapja ismerték egymást, az apa szerint fia el akarta venni feleségül a lányt. 

Nagyon megviselte a tragédia. „Vagy nem fogtam még föl, vagy nem akarom, vagy nem tudom. Nem nézhettem meg, aminek lehet, örülök is, az emlékeimben úgy legyenek meg, ahogy ismertem őket” – osztotta meg a gyászoló férfi. Hogy miért történt a tragédia, nem tudja, szerinte a testvére jól úszott, jól ismerte a Tiszát. 

A tragédia további részletei az RTL Híradó riportjában, ami a cikkünk elején található videóban tekinthető meg. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#tokaj#tisza#fulladás#meghaltak#holttest#mentőcsapat#top hírek

Címlapról ajánljuk