Híradó

„Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen” – megrázó beszámoló a verőcei hajótragédiáról

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2024. május 20. 18:04

Szombaton éjjel egy kishajó ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetet egy ember élte túl, rajta kívül eddig egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holtteste került elő. Úgy tudjuk, hogy a kishajón egy buliból hazafelé tartó társaság utazott. Az RTL Híradónak több szemtanú is azt mondta, hogy este tíz után egy óriási csattanást hallottak, és látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorait, de nem állt meg.

A rendőrség hétfőn közzétette a hajóbalesetben eltűntek fotóját, öt embert keresnek még mindig, a legfiatalabb 18 éves. A hajó tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három jóbarátjuk mentek közösen szórakozni – mesélte az RTL Híradónknak egy közeli ismerősük.

„Dunakeszin aludtak volna, Nagymarosról indultak. Ennyit tudunk. Elméletileg még Vác lehetett úticél, de már nem értek oda. Az indulástól szinte azonnal baleset érte őket. Próbáltuk őket elérni, a helymeghatározásuk 10 óra 17-kor vette őket utoljára” – a fiatal nő elmondta, hogy barátai közül kettőnek is volt hajós jogosítványa, a tulajdonos tapasztalt volt, de a többiek is jól ismerték a vizet.  

Sokat hajóztunk együtt. Imádott hajózni. Tapasztalt sofőr volt, érthetetlen, ami történt.

A fiatal nő az is hozzátette, baráti társaságuknak 25-30 tagja van. Rendszeresen járnak együtt bulizni, sportolni. Ismerik a vizet, tudják, hogy veszélyes. 

Azt nem tudja, hogy ki lehet a nyolcadik utas, aki sérülten partra tudott úszni. Bíznak benne, hogy minél hamarabb felépül és segít nekik megérteni, hogy mi történt. 

„Várjuk, hogy hátha az olasz férfi fog tudni mondani valamit. Egyelőre annyit tudunk, hogy rossz állapotban van, és nem emlékszik arra sem, hogy hogyan szállt be a hajóba vagy hogyan úszott ki. Ő az utolsó reményünk talán, hogy el tudná mondani, hogy mi történt.”

A baráti társaság tagjai a tragédia óta folyamatosan kapcsolatban vannak, hétfőn is többen segítettek a keresésben a Dunán. Egyiküket a csónakban értük utol.  

Borzalmas az egyik legjobb barátomat keresni a vízen

– mondta Varga Sándor Péter, az eltűntek barátja, aki elmondta, hogy már gyalogosan is átnézték azt a partszakaszt, ahol eltűntek barátaik, de kenuval is a keresésükre indultak. Minden tőlük telhetőt megtesznek.

Egyelőre a hajó tulajdonosának és fiatal szomszédjának a holtteste került elő.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#hajóbaleset#Verőce#duna#tragikus#eltűntek#gumicsónak

Címlapról ajánljuk