Híradó

A tehetetlenség borzasztó érzés – mondta a halálos gázolást átélt mozdonyvezető

rtl.hurtl.hu

2022. május 28. 16:09

Bognár Juditot anyaként is megviselték a történtek.

Édesanyaként és mozdonyvezetőként is arra kérek mindenkit, hogy fegyelmezetten és figyelmesen közlekedjünk

– mondta Bognár Judit a MÁV és a rendőrség szombati közös sajtótájékoztatóján. Judit öt hónapja mozdonyvezető, de máris átélt egy halálos vasúti gázolást.

Amikor ott ülünk és a gyorsfékezésen, kürtölésen kívül semmi mást nem tehetünk, de látjuk, hogy mi fog történni, az a tehetetlenség borzasztó érzés

– mondta a mozdonyvezető. A sajtótájékoztatót azért szervezték, mert az utóbbi időben drasztikusan megnőtt a vasúti átjáróban történt balesetek száma, de egyik esetben sem a mozdonyvezetők hibáztak.

Bognár Judit szerint a felkészítésnek hála tudják, hogy mi a dolguk az ütközés után, de egy idő után jönnek a nyomasztó kérdések: miért nem figyelt a másik vezető, mi lehet a családjával. Ezek egy életen át megmaradnak.

Nem tudom, mit élhet át az, akinek a szerettei nem térnek haza, anyaként nem tudok ennél borzalmasabb dolgot elképzelni

– tette hozzá. Azt pedig már a MÁV szóvivője, Biber Anett mondta, hogy az átjárókon csak akkor hajthatunk át autóval, kerékpárral, rollerrel, motorral, ha meggyőződtünk arról, hogy nem jön vonat az egyik irányból sem.

Akiről tudjuk, hogy hajlamos fittyet hányni a szabályokra, annak szólni kell. Otthon beszélni kell, róla: apa, anya, fiam, nagypapa, ne így vezessél! Várunk haza!

– jelentette ki Gál Kristóf rendőrségi szővivő.

#Híradó#Baleset-bűnügy#baleset#vasút#átjáró#halálos#mozdonyvezető

Címlapról ajánljuk