Híradó

Örökbe fogadták a rendőrök Sanyit, a fővárosi állatkert legendás szökdösős pingvinjét

rtl.hurtl.hu

2022. május 11. 15:27

Mindenki szerencséjére a szuperpingvin akkor indult nagyvárosi sétára, amikor még félénkebb jószág volt. Ma már nem engedi magát csak úgy ölbe venni. A Sanyit a Dózsa György úton megtaláló rendőrök a Híradónak nyilatkoztak.

Másfél évtizedenként születnek „szuperpingvinek” a fővárosi állatkertben. Ilyen volt Sanyi is, aki ki tudott jönni arról a helyről, ahonnan más pingvineknek csak nagyon ritkán sikerül. Az eset még két hónapja történt, a madár a Dózsa György úton indult el, végig a járdán totyogott, de útja vége felé úgy döntött, hogy nem a zebrán, hanem a többsávos úton megy át. Ekkor érkezett a bejelentés a rendőrökhöz, akik segítettek visszavinni Sanyit az otthonába. A Sanyi által bejárt csaknem egy kilométeres utat az rtl.hu rekonstruálta.

A madarat valószínűleg a kíváncsisága hajtotta a felfedező körútra, ami a rendőröknek hála jó véget ért. 

Az eset óriási figyelmet kapott, így Sanyi (és az állatkert többi pápaszemes pingvinje is) nagyon népszerű lett, eddig több mint 120-an fogadtak őt örökbe. 

Köztük van két rendőr is, Pap Csanád és Czene Erik, akik nem is gondolták volna, hogy ekkora felhajtás kerekedik a különös madármentésből.

Egyikük azt mesélte, hogy amikor felébredt az éjszakás műszakjából, akkor látta, hogy minden a Sanyival közös fotójukkal van tele.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője elárulta, hogy mindenkinek szerencséje volt, hogy Sanyi két hónappal ezelőtt indult felfedezni az éjszakai Budapestet, akkor ugyanis még sokkal félénkebb volt.

A madár ma már egyre öntudatosabb, gyakran csíp, és nem hagyja magát csak úgy ölbe venni.

 

#Híradó#Belföld#állat#pingvin#állatkert#szökött pingvin#rtl

Címlapról ajánljuk