Híradó

Lázár János áll a mártélyi képviselőtestület feloszlatása mögött a polgármester szerint

Fazekas AndreaFazekas AndreaKéri BarnaKéri Barna

2022. április 28. 18:37

Lázár János áll a mártélyi képviselőtestület feloszlatása mögött – ezt állította a Híradó kérdésére a település polgármestere. Putz Anita a választási kampányban Lázár Jánossal szemben a közeli Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert támogatta. A polgármester szerint Mártély ezért nem jutott fejlesztési forrásokhoz. Lázár János ma azt üzente: jó pihenést kíván a polgármester-asszonynak.

Néhány nappal azután feloszlatta magát a mártélyi képviselő-testület, hogy a település 7 képviselőjéből négyen találkoztak a térség újraválasztott fideszes képviselőjével, Lázár Jánossal. A feloszlatás azt jelenti, hogy új választást kell kiírni, de nem csak képviselőket, hanem polgármestert is választanak.

Putz Anita polgármester azt állítja: Lázár János áll a testület feloszlatása mögött.

A testület, illetve a 4 képviselő hozzáállása az ővele való megbeszélést követően változott meg, korábban teljesen jól tudtunk együtt dolgozni

– mondta a Híradónak.

Putz Anita korábban nem volt hajlandó Márki-Zay Pétert lejárató, őt elítélő nyilatkozatot tenni, a választási kampányban pedig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogatta Lázár Jánossal szemben. Meg is indokolta, miért: szerinte Lázár János nem tartotta be választási ígéreteit, és hiába kérték a segítségét.

Ma a Híradó sajtósán keresztül kereste Lázár Jánost, de az interjúkérelemre nem reagált. A mártélyi testület feloszlatását kezdeményező 4 képviselő közül hármat is sikerült is elérni, nyilatkozni azonban egyikük sem akart.

Bár a kormány részéről hivatalosan mindig is tagadták, az érintett polgármesterek szerint ellenzékiségük miatt nem kap támogatást a településük. A Házon kívül részletesen foglalkozott azzal, hogy Mártélyon kívül több település, amelyek vezetője Márki-Zay Pétert támogatta, nem vagy alig kapott fejlesztési forrásokat a Magyar Falu Programban.

Gulyás Gergely erre így reagált a Kormányinfón a Telex kérdésre :

pártpolitikai szempontok nem érvényesülhetnek.

A Miniszterelnökség vezetője szerint nemcsak a kormánypárti polgármesterek vezette települések kaptak pénzt.

A magyar falu programban 99 százaléka az 5 ezer fő alatti településeknek nyert. Nyilván nem ezeknek a településeknek nem 99,5 százalékában van kormánypárti, vagy a kormánnyal szimpatizáló polgármester – mondta Gulyás.

A mártélyi testület feloszlatását javasló egyik képviselő korábban nyílt levélben arról írt: amíg a mostani polgármester áll a település élén, addig elképzelhető, hogy nem érkeznek fejlesztési pénzek.

#Híradó#politika#Belföld#lázár jános#putz anita#márki-zay péter#mártély

Címlapról ajánljuk