Híradó

199-re emelkedett a koronavírus áldozatainak a száma

rtl.hurtl.hu

2020. április 20. 13:18

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondták, hogy hétfőre újabb 68-cal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, az elhunytak száma 10 fővel emelkedett.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a legfrissebb, járvánnyal kapcsolatos adatokat.

Az igazolt fertőzöttek száma 68-cal emelkedett, így már 1984 fertőzöttet tartanak számon Magyarországon. Az elmúlt napon tízen hunytak el, jellemzően idős, többféle alapbetegséggel rendelkező betegek, így a magyarországi koronavírus áldozatainak száma 199-re emelkedett.

Összesen 811 főt ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. 267 beteg pedig kigyógyult a betegségből.

A területi adatokból látszik, hogy Budapesten a betegek száma meghaladta az ezret, de Komárom-Esztergom megyében is berobbant a járvány.

Müller Cecília elmondta, hogy a matematikai modellszámítások alapján május 3-i tetőzésre készülnek. Ez azt jelenti, hogy akkor fut  csúcsra a járvány- egyfajta plató keletkezi - több napig ugyanannyi betegségszámot regisztrálnak. Azt azonban, hogy ez meddig tart, nem lehet megmondani.

Újságírói kérdésekre válaszolva Müller Cecília elmondta, hogy a május 4-re tervezett érettségit  megtartják, annak a szükséges higiéniai előírások betartása mellett nincs akadálya.

Beszélt arról, hogy az operatív törzs tudomása szerint eddig 19 idősotthonban ütötte fel a fejét a betegség, 8 budapesti intézményben, de Tökölön, Sződligeten, Borsodnádasdon, Nagymágocson, Mezőszilason, Győrben, Töltéstaván, Csákánydoroszlón, Bodajkon, Dabason és Seregélyesen megtalálható intézményben is felütötte fejét a koronavírus.

#Híradó#koronavírus#operatív törzs#rtl#érettségi

Címlapról ajánljuk