Házon kívül

Milliárdok nyomában – furcsán elköltött uniós pénzek szövetkezetre, strandra vagy tehenészetre

Keleti AndreaKeleti Andrea

2022. április 12. 22:50

A rosszul vagy furcsán elköltött milliárdok nyomában! Folytatjuk sorozatunkat arról, milyen érthetetlen vagy felháborító módon költ el Magyarország uniós pénzeket. Persze amit kapunk, annak a jó része látható és jó célra megy, de nehéz megszámolni azokat a beruházásokat, amikre például csak a pénz ment, de nemigen lett belőlük semmi. Keleti Andrea példák sorát mutatja be: piacot, szociális szövetkezetet, strandfejlesztést.

Csak úgy repkedtek a 10 és 100 milliók, vagy akár a milliárdok a semmire. Romok, félkész épületek és látványosságok, nem működő üzemek, értelmetlen kilátók, vizet nem adó kutak – csak pár példa azokból a beruházásokból, amiket Molnár Fruzsina és Boros Krisza néztek végig 2021 októberében.

Ha híres turistahelyeket kellene felsorolni, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukod biztos nem lenne köztük. Pedig pár évvel ezelőtt a síkságon fekvő település közelében 11 fakilátó épült fel, hogy az arra vetődők megcsodálhassák a nem túl változatos tájat. Darabjára 25 milliót kértünk az Uniótól, de hogy mi ezeknek az értelme, az egyáltalán nem világos. Főleg, hogy van olyan, amelyik azóta romokban hever.

2022. január 25-ei riportunkban egy 600 milliós, de meg nem épült szuper tudományos trágyaüzemet, egy, az út kellős közepén villanyoszlopokkal teletűzdelt bicikliutat és egy történészek szerint áltudományos projektre szánt 100 milliós tervet mutattunk be.

#Házon kívül#Belföld#milliárdok nyomában#politika#uniós pénzek#felújítás#magyarország

Címlapról ajánljuk