Gazdaság

Várkonyi Andrea egyre profibb üzletasszony, újabb vezetői posztot kapott

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2024. január 24. 5:04

Várkonyi Andrea nem csak könyvet ír, helikopterrel repül és jachtozik, hanem cégeket is vezet. Az orvosi végzettséggel is rendelkező egykori hírolvasó most újabb vezetői székben találta magát. Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos feleségét egymás után érik az üzleti sikerek. Ha új céges érdekeltsége nevéből indulunk ki, ezúttal orvosi diplomájának is hasznát veheti. 

Idén is bővül a Mészáros-birodalom, a jelek – illetve friss érdekeltségének neve – szerint az egyik csapásirány az egészségügy lehet. Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdosnak, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának már jócskán vannak magánegészségügyi érdekeltségei. 2020-ban szállt be a mozgásszervi sérülések megelőzésével és gyógyításával foglalkozó szombathelyi Fájdalom Ambulancia Kft.-be. Fájdalom Ambulancia magánklinika Budapesten, Miskolcon, Győrben és Szombathelyen is működik. 

Érdekesség, a legtovább éppen Szombathelyen és éppen egy mozgásszervi probléma megoldására, térdprotézisműtétre kell várni Magyarországon. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ennek oka a szakemberhiány mellett az lehet, hogy az orvosok a magánegészségügy felé terelik a betegeket:


Tavaly év végén már sejthető volt, hogy egészségügyi irányban további mozgolódás várható Mészárosék környékén. Az Mfor.hu vette észre, hogy novemberben az üzletembernek mindössze öt nap leforgása alatt három új holdingja lett. Ezek közül az egyik a november 20-án bejegyzett VM Medical Zrt., amelynek Mészáros Lőrinc a vezérigazgatója, központja pedig Váci utca 38., amely pedig a hozzá köthető bank, az MBH Bank otthona is. A kézbesítési címnél az info@talentis.hu szerepel, márpedig a Talentis Group Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik zászlóshajója.

Ugyancsak ez a kézbesítési cím és székhely szerepel a 2024 januárjában 3 milliós alaptőkével bejegyzett, főtevékenysége szerint ingatlankezeléssel foglalkozó VM Medical Property Invest Zrt.-nél is, ez pedig nem véletlen: a fenti holding, a VM Medical Zrt. és dr. Majorosi Zoltán közös tulajdonában van. Utóbbi több egészségügyi cégben is aktív, például a Királyhágó téren működő Medical Academy Kft.-ben, amely honlapja szerint egyebek mellett 4K-s orvosi kamerarendszerekkel és továbbképzésekkel foglalkozik. Kérdéseinket elküldtük a VM Medical Property Invest Zrt.-nek és céges érintettségein keresztül dr. Majorosi Zoltánnak is, válaszaikkal bővítjük cikkünket. Egyebek mellett arra is kíváncsiak voltunk, mit jelenthet a vállalkozás nevében a VM? Romantikus alapállásból szemlélve elképzelhető, hogy a vezetőkre utal.

A VM Medical Property Invest Zrt.-nek ugyanis két vezető tisztségviselője van: Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea. 

Mindez logikus is lehet, dr. Várkonyi Andrea ugyanis a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett, majd belgyógyász rezidensként dolgozott. 2017 óta résztulajdonosként és tisztségviselőként érdekelt szintén az orvosi hivatást választó szülei cégében, a Szegeden működő Medigast Kft.-ben, amely szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik. Novemberben egyébként egy fekete helikopter szállította Budaörsről Szegedre a milliárdos házaspárt.

A Medigast Kft. székhelye Szegeden:


Azt eddig is tudni lehetett, hogy Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc nem csak az érzelmek szintjén fonódtak össze. Az rtl.hu tudta meg, hogy az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével hivatalosan is a Mészáros-Várkonyi házaspár tulajdonába került az a XII. kerületi a Széchenyi-hegyen található épület, amelyről már tudni lehetett, hogy ők lakják. A villába korábban egy 800 kilós trezort emeltek be daruval. 

Ajánlat: Várkonyi Andreáék még villájukkal is pénzt tudnak csinálni

Mészáros Lőrinc közbeszerzési sikereivel a napokban foglalkozott az RTL Híradó annak apropóján, hogy flottakezelő cége több esetben úgy nyert, hogy a versenytársaknál sokkal rövidebb határidőt vállal szállításra, ez pedig a kiírásokban szinte behozhatatlan előnyt jelent a pontozási rendszer miatt. A GVH szerint „nem valószínűsíthető” tisztességtelen piaci magatartás:


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Gazdaság#várkonyi andrea#mészáros lőrinc#cég#dr. majorosi zoltán#magánegészségügy#egészségügy#ma#egészség

Címlapról ajánljuk