Ennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matricaKiderült, mennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica, és az is, hogy pontosan mikor vezetik be.
Gazdaság

Itt a bejelentés: ennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 13:05

Kiderült, mennyibe fog kerülni az egynapos autópálya-matrica, és az is, hogy pontosan mikor vezetik be.

2024 március elsejétől érkezik a 24 órás autópálya-matrica Magyarországra, az ára pedig 5150 forint lesz – árulta el Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn az éves bizottsági meghallgatásán.

Szeptember utolsó napjaiban tették közzé a 2024-es autópályamatrica-díjakat, ám az akkori tájékoztatásban nem esett szó az egynapos matricáktól, holott egy uniós előírás miatt jövő márciustól kötelező lesz napi matricát is árulni mind a személyautók, mind a nehézgépkocsik számára. Mint azt a hvg.hu cikkében megjegyzi, a bevezetési határidő egészen pontosan 2024. március 25.

Az autósok egyébként jelentős drágulással számolhatnak minden kategóriában, többe kerülnek majd a pótdíjak és a pótdíjkülönbözetek is. A hivatalos jövő évi árakról a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. oldalán olvashat további információkat. Az autópályadíjak drágulásáról és az egynapos matrica bevezetéséről korábban az RTL Híradója is készített riportot:


Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Gazdaság#autópálya-matrica#útdíj#lázár jános#egynapos matrica#bevezetés#időpont

Címlapról ajánljuk