Gazdaság

A Tungsram elküldte szinte az összes dolgozóját

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 6:25

Pár tucatnyian maradnak csak. 

A felszámolás alatt álló Tungsram az elmúlt hetekben felmondott szinte az összes még megmaradt dolgozójának – írta a Népszava. A lap információi szerint majdnem ezer munkavállalót küldtek el négy gyáregységben, a cég csak nagyjából 30-40 dolgozóját tartotta meg.

Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Népszavának elmondta, hogy „a nagy többség közös megegyezéssel tudott távozni, így még karácsony előtt hozzájutottak-hozzájutnak végkielégítésükhöz.” Közlése szerint a felmondási idő január közepéig tart.

Azzal, hogy sikerült közös megegyezéssel távozni, a dolgozóknak nem kellett megvárnia a felszámolás végét – írta a lap. Sallai elmondta azt is, hogy a cégvezetés folyamatosan tárgyal esetleges befektetőkkel, és bíznak benne, hogy folytatódhat majd a termelés.

Villanyoltás

A Tungsram tavasszal jelentette be, hogy megszünteti a lámpagyártást. A nagykanizsai üveggyárban olyan gyorsan állították le a termelést, hogy szinte biztosan tönkrementek a modern gépek. Májusban a nagymúltú cég csődvédelem alá került, de a cég csődeljárási tárgyalás sikertelen volt a hitelezőkkel, így novemberben kiderült, hogy a Tungsram felszámolás alá kerül.

Akkor a Tungsram dolgozók hajdúböszörményi szakszervezeti vezetője a Híradónak azt mondta, aggódnak, hogy nem kapnak végkielégítést. Az ottani üzemben dolgozó embereknek december elején mondtak fel.


Nyitókép: A Tungsram Operations Kft. irodaháza a főváros IV. kerületében, a Váci úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#TUNGSRAM#kirúgás#felmondás#felszámolás#csőd#csődeljárás

Címlapról ajánljuk