Gazdaság

Tojásszövetség: hiánycikk lehet a tojás

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 12:54

A termelőknek nem lesz könnyű biztosítani, hogy legyen elegendő tojás. 

Már középtávon is számítani kell arra, hogy hiány lesz tojásból, ha a termelők nem tudják az önköltséget és a megélhetéshez szükséges árbevételt realizálni. Ezt a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége közölte, miután a kormány ársapkát vezetett be a tojásra – írta a hvg.hu

A Magyar Tojásszövetség jelezte, hogy ők is csak a kormányrendeletből értesültek arról, hogy a tojás is bekerült a hatósági áras termékek körébe, hozzátéve, hogy ágazat szakmai egyeztetést kér a gazdaságfejlesztési minisztertől és az agrárminisztertől. Addig is mindent megtesznek azért, hogy legyen elegendő tojás, de hozzátették, hogy a megváltozott helyzetben nem lesz könnyű.

A szövetség elnöke, Sütő Zoltán elmondta, hogy Magyarországon karácsonykor fogy a legtöbb tojás, és a termelők a hasznának jelentős része is ebben a csúcsidőszakban jelentkezik – írta a hvg.hu. A boltok már el is kezdték korlátozni, hogy mennyit lehet vásárolni tojásból. 

A kormány szerdán jelentette be, árstoppot vezetnek be a krupmlira és a tojásra. Az Országos Burgonyaszövetség és Terméktanács már jelezte, hogy a hatósági ár miatt krumplihiánytól tart.


Az rtl.hu pedig arról számolt be, hogy drágulás, áruhiány, rossz minőségű termékek várhatók az árstop kiterjesztése miatt, ami végül mégis a lakosságon csattan.

Nyitókép: RTL Híradó

#Gazdaság#tojás#árstop#hiány

Címlapról ajánljuk