Gazdaság

Meglepő: a magyarok mindennek ellenére inkább külföldön nyaralnak?

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 10:29

Bár az árak jelentősen nőttek, szinte már csak augusztusra vannak szabad helyek a charter járatokra. 

Hiába az infláció és a forint mélyrepülése, a magyarok idén inkább külföldön nyaralnának. A külföldi foglalások száma egyre nő, míg a belföldi turizmus nem számíthat akkora robbanásra, mint amekkorát a tavalyi nyár jelentett – írja az mfor iparági forrásokra hivatkozva.

Idén főként tengerpartra mennek a magyarok. 

A legnépszerűbb úti célok között továbbra is Horvátország, Görögország, Törökország, Egyiptom, Tunézia, Olaszország és Spanyolország szerepel, ebben az elmúlt évekhez képest nincs változás

– mondta a lapnak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. A szakember hozzátette: a tengerpartok mellett a kulturális körutazások is népszerűek, most már az USA-ba is sokan utaznak.

„Míg 2020 drámai év volt az utazási irodák számára, ami azt jelenti például, hogy összesen heti hat darab charter járat indult a normál üzemmódban szokásos hetven helyett, 2021-ben már több mint 20 charter repült, idén pedig ez a szám megduplázódott”. Ez jó jel, még ha nem is éri el a járvány előtti szintet – tette hozzá Molnár Judit.

Míg tavaly például egy négynapos isztambuli városlátogatást meg lehetett kapni 150 ezer forintért, ma ez már legalább 200 ezerbe kerül. A növekedés 10-20 százalék között lehet a szakember szerint.

Nyitókép: Getty Images

#Gazdaság#nyaralás#Külföld#Belföld#turizmus#utazás#belföldi turizmus#infláció#drágulás#utazási iroda

Címlapról ajánljuk