KERESÉS search-close

turizmus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "turizmus"

Rogán Antal: Jövőre is lesz nemzeti konzultáció

Jövőre is lesz nemzeti konzultáció, 900 milliárd forintot fordítanak a következő években a turizmus fejlesztésére - erről is beszélt Rogán Antal a parlament szakbizottságainak meghallgatásán. A miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert most akármiről kérdezhették volna az ellenzéki képviselők, ám a legtöbben el se mentek az ülésekre.

Veszélyes turizmus: miért pont Csernobilt szemelik ki az emberek?

Turistacélponttá vált a világ egyik legveszélyesebb helye. A csernobili atomerőmű szellemvárosába özönlenek a turisták az új sorozat óta, pedig még mindig nem teljesen biztonságos a környék.

Sorra mondják le a hajóutakat

Tömegesen mondják le a dunai hajózásokat külföldi és magyar utazási irodák és turistacsoportok. Mindez óriási károkat fog okozni a hajós turizmusban. Már nyár végi, előre befizetett utakat és konferenciákat is visszamondtak csoportok. A Belvízi Fuvarozók Szövetsége szerint az elmúlt években megtízszereződött a nagyméretű szállodahajók forgalma a Dunán, amik sétahajózásra is viszik az utasokat, erre pedig fel kellene készülni és be kellene tartani a szabályokat.

4500 éves temetőt találtak a gízai piramisoknál

Egy legalább 4500 éves temetőt találtak a gízai Piramisok tövében, Egyiptomban. A kutatók abban bíznak, hogy némelyik sírhelyben még múmia is lehet.A környéken korábban már találtak egy 2500 éves temetkezési helyet, amit épp tegnap nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Azt remélik, hogy ettől újra fellendülhet a turizmus a térségben.

Tiltakoznak a jet-skik ellen a Balatonnál

Féltik a nyugalmat és a természetes környezetet – civilek és polgármesterek is tiltakoznak a jet-skik megjelenése ellen a Balatonnál. Egy magyar cég fejlesztette ki azt az elektromos kishajót, amiről a gyártó azt mondja, minden szempontból biztonságos. Ellenzői viszont veszélyesnek tartják és úgy gondolják, hogy nem kívánatos irányba vinné a turizmus fejlődését, ráadásul szerintük csak egy joghézagnak köszönhető, hogy egyáltalán lehet használni.

Az ország minden részén teltház van a szállodákban

Bár a tavalyihoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak, mégis teltház van a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltik a vendégek. A drágulást elsősorban a munkabérek emelkedése okozta - a nemcsak a hotelekben, hanem a vendéglátóhelyeken is.

Az áfa csökkenhet, az árak nem

A Szállodaszövetségnél azt mondják, fejlesztésekre és béremelésekre kell a pénz. Az állami turisztikai ügynökség szerint forgalmi adó csökkentés jöhet, miután csak a SZÉP-kártya forgalom majdnem a duplájára emelkedhet - a cafetéria átszabása után. A Szállodaszövetség szerint átlagosan 2-3%-os drágulásra kell számítani idén.

Adatbázis készül a vendégekről

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány meg akarja figyelni az embereket, ezért gyűjtik szeptembertől központi adatbázisban, ki hol, kivel és mennyi időt töltött el fizetős szálláshelyeken. Az ellenzéki párt az Európai Bizottsághoz fordult az adatgyűjtést lehetővé tévő, tavaly elfogadott jogszabály miatt. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint ők csak anonim adatokat kapnak, és statisztikai céllal gyűjtik majd ezeket.

Üdülési rekordok dőlhetnek meg, érdemes már most megtervezni a jövő évi pihenést

Akkorát nőhet a turistaforgalom az újévben, hogy érdemes már most megtervezni a jövő évi üdüléseket - a Szállodaszövetség elnöke szerint. Az egyik legnagyobb cafetéria-tanácsadó cég úgy számol, a munkáltatók 50%-kal több pénzt utalnak majd a SZÉP-kártyákra, miután több népszerű béren kívüli juttatás adókedvezménye megszűnik holnaptól. A szállodák már idén Szilveszterre is hónapokkal előre megteltek. 

Teltház a szállodákban


szerző:
2018.10.20. 18:17
Teltház a szállodákban

Dugig vannak a szálláshelyek vendégekkel a hosszú hétvégén az egész országban. A szállodákban már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szobákat. Sőt vannak, akiknek már karácsonyra is megvan a szállásuk.

Jön a sok hosszú hétvége

Hatnapos lesz a karácsony és további hat hosszú hétvégén pihenhetünk - jövőre. A Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletéből derült ki, hogy nem csupán a karácsony utáni egyetlen munkanap, hanem decemeber 24-e is pihenőnap lesz 2019-ben.

Szállás híján autóban alszanak a Balatonon

Új rekordokat állít be a turizmus, szinte minden fürdőváros és vízparti strand megtelt az országban. A tikkasztó hőség miatt ugrott meg a forgalom, sokan azonnal csobbanni akarnak, és most keresnek szobát. A szállások csaknem 80 %-a már a drágább, augusztus 20-i hosszúhétvégére is elkelt.

Beindult a bevásárlóturizmus

Egyre többen jönnek át Magyarországra bevásárolni Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából a határokhoz közeli településekre a forint gyengülése miatt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az olyan jelentős árfolyamesés után mint ami az elmúlt néhány hétben volt, mindig felélénkül a bevásárlóturizmus. A kormány szerint a mostani árfolyammozgás jót tesz a gazdaságnak. A Magyar Nemzeti Bank azt írta: nem kommentálnak napi árfolyammozgásokat.

Bezárják DiCaprio partját

Egész nyárra kitiltják a turistákat abból a thaiföldi öbölből, ahol a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A Part-című film játszódik. A film sikere után ugyanis a látogatók árasztották el a paradicsomi szépségű partszakaszt, és szinte teljesen tönkretették a környék élővilágát.

Foglalási adatok egy rendszerben

Új központi rendszert hozna létre a Magyar Turisztikai Ügynökség, ebben az összes hotel- és magánszállás foglalási adatait gyűjtenék össze. A fejlesztés alatt lévő rendszer adatait az adóhatóság, a helyi önkormányzat és a statisztikai hivatal is megkapná, így a szállásadóknak nem kellene külön bevallásokat és jelentéseket írniuk.

 

Teltház a szállodákban a hosszú hétvégén

A négynapos hosszú hétvégére már hetekkel ezelőtt lefoglaltak minden helyet. A szállás.hu adatai szerint a forgalom a több napos hétvégéken megháromszorozódik.

A falu, ahol vidáman búcsúznak a halottaktól

Nem messze Magyarországtól, színes fejfák díszítik a szaploncai temetőt. Az ott élők a szokásostól eltérően sok humorral fogják fel az elmúlást. Élcelődnek egykori szeretteiken, az emléktábláikra pedig nem csak azt írják mettől meddig éltek, hanem azt is hogyan haltak meg.

 

Nem látják szívesen a turistákat

Nehezen bírják a turisták tömegét több európai nagyvárosban. Az olaszok után nemrégiben a spanyolok is tiltakozásba kezdtek, úgy érzik, a külföldiek kiszorítják őket lakhelyükről. Magyarországon is van, ahol a helyiek szerint gondot okoz a turisták tömege, például a főváros bulinegyedében. A Balaton környékén viszont örülnek a turistáknak, mert sokan belőlük élnek.

Magyarok tortúrája Törökországban

Volt olyan a Törökországban rekedt magyarok között, akik az utcán aludtak Antalyában. Ezt egy még kint lévő pórul járt turista mesélte a Fókusz riporterének telefonon. Olyat is hallottak odakint, hogy ha a saját költségen hazajönnek, akkor utólag semmilyen kártérítést nem kapnak. Ennek ellenére kedden is sokan hazajöttek a Green Holidays peches utasai közül.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

A nyár sok nagy márka számára maga a paradicsom

Évről évre dőlnek meg a hazai turizmus rekordjai. A Wizz Air például 30 milliós utasszámot prognosztizál 2017-re a tavalyi 24 millió után. Ebben az élénkülő nyári forgalom is szerepet játszik.

Fókusz 2017-06-21


szerző:
2017.06.21. 18:55

Hol nyaralnak idén a magyarok?


szerző:
2017.06.16. 00:40
Hol nyaralnak idén a magyarok?

Közeledik a nyár, ilyenkor mindig dübörög az utazási szezon. A többség várhatóan autóval megy Horvátország és Olaszország fele, a repülős utaknál pedig Görögország lehet az egyik nagy idei sláger.

Fizetős lett a balatonföldvári strand

Fizetős lesz július elsejétől a balatonföldvári Keleti strand. Az ott élők közül néhányan attól tartanak, hogy ez elriaszthatja a vendégeket. A polgármester szerint azért lesz fizetős a strand, mert sokba kerül a fenntartása és az idegenforgalmi adó után járó állami támogatás csökkenését is kompenzálniuk kell.

Idén is a külföldiek kedvelt úticélja Budapest

Budapest és Magyarország a TOP európai turisztikai célpontok közé került. 2015 után 2016 is rekord évet hozott az idegenforgalomban. A magyar növekedés a világátlag csaknem kétszerese volt tavaly. Az ország és a márkák is komolyan profitálhatnak ebből.

Che Guevara fia családi vállalkozást alapított apja emlékéből

Jól jövedelmez a forradalom: Che Guevara fia családi vállalkozást alapított apja emlékéből. Ifjabb Ernesto Guevara gazdag amerikai turistáknak szervez motoros-túrákat Kubában. Utazási irodája körülbelül 1 millió forintnak megfelelő összegért kínál hat-és kilenc napos körutakat, amelyek a forradalom számos fontos helyszínét és Che Guevara mauzóleumát is érintik.

Drágább lehet a nyaralás

Több tízezer forinttal drágulhatnak a magyar turisták legkedveltebb nyaralóhelyei. A horvát autópályák használta már mától 5 százalékkal többe kerül, néhány hónapon belül pedig további 10 százalékkal emelkedhetnek a díjak. A szállás is drágulhat - akár tizedével. A turisták idén ugyanis megrohamozhatják a horvát, az olasz és a spanyol tengerpartot, mert például Törökországot kockázatosnak tartják. Ráadásul, tumultusra kell számítani a határátkelőkön is, a várhatóan életbe lépő szigorítások, az új schengeni kódex miatt.

Drágul a Balaton


szerző:
2017.01.29. 18:20
Drágul a Balaton

A legtöbb településen a szállások után fizetendő idegenforgalmi adó lett magasabb, de van ahol inkább a strandbelépő, vagy a parkolás díját emelik. Az önkormányzatok azért döntöttek így, mert idén már csak a korábbi támogatási összeg felét kapják az idegenforgalmi adó után. A Balatoni Szövetség tiltakozott a megszorítás ellen, de a kormány szerint az utóbbi időben túl sok feladatot vettek át a településektől, amit valamiből fedezni kell. 

Dunakiliti, Győr-Moson-Sopron megye egyik legizgalmasabb városa

Aki ellátogat a Szigetköz csodás vidékére, csupa olyan élménnyel gazdagodik, ami kellemes a szemnek, nyugtatja a lelket, és pihenteti a testet is.

 

 

Mennyire befolyásolja a szigor és a félelem utazási szokásainkat?

Már Németországban is elkezdődött, gondolhatnánk a hírek hallatán. Az elmúlt hetek gyilkosságai, bármi is állt a háttérben, csak fokozzák az óvatosságunkat, félelmeinket. De kell-e tartanunk attól, hogy utazás, nyaralás közben minket is elér a terror szele? A válaszhoz 15 évet kell visszaugranunk az időben.

Fókusz 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 18:55
Látogassunk el a ferdinánd tészta hazájába!

Dombóvári Vanda ott járt, ahol aTisza vadregényes vidéke és az alföldi táj hangulata találkozik, Tiszaszőlősön.

Határtalan boldogság


szerző:
2016.07.06. 19:00
Határtalan boldogság

Abban a különleges helyzetben voltunk, hogy egyszerre lehettünk egy baranyai kistelepülésről származó lány és egy budapesti építészfiú esküvőjén, és lakodalmán vendégek. A lány egy indiai férfiban találta meg az igazit, a fiú pedig egy háromgyerekes tűzről pattant izlandi hölgy mellett érezte úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnie, ha szerelemről van szó. A népes famíliák mind Magyarországra jöttek azért, hogy a fiatalok egyik legfontosabb ünnepén boldogságukban osztozzanak. Az esküvői szezonban állítólag az egyik legfontosabb helyszín lettünk a világtérképen.

Egy cégé lehet a másfél milliárdos üzlet

Évi másfél milliárd forintos üzlet, amit jövőre egyetlen cég működtethet Budapesten. A városnéző buszokról van szó. A fővárosi közgyűlés néhány hete zárt ülésen döntött arról, hogy jövőre csak egy vállalkozás végezheti ezt a szolgáltatást, a jelenlegi 4 helyett. Az érintett cégek szerint, verseny nélkül emelkedhetnek majd a jegyárak. Ráadásul velük senki nem egyeztetett a főváros terveiről.

Exkluzív beszámoló: Tunézia talpraáll

Tavaly két terrortámadás rengette meg alapjaiban Tunézia turizmusát. Egy év elteltével még mindig próbál magához térni az észak-afrikai ország, amelynek idegenforgalma jól láthatóan megsínylette a történteket. A tuniszi hatóságok minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy garantálják a turisták biztonságát. Exkluzív beszámoló az észak-afrikai országból.

Fókusz 2016-06-02


szerző:
2016.06.02. 18:55
A tiszafüredi tó az egészségturizmus gyöngyszeme

Az ország második legnagyobb tava számos lehetőséget nyújt az egészséges életmód szerelmeseinek. De mi a Tisza-tó igazi varázsa?

Sárváron klórmentes vízben fürödhetünk

A sárvári gyógyfürdőben az 1200 méter mélyről feltörő víz gyógyítja a fájó ízületeket. Emellett számos gyógykezelésben is részesülhetünk, melyek nemcsak a testre, de a lélekre is hatnak.

Újabb történelmi csúcs: egyre több magyar vállal munkát Ausztriában

Már majdnem nyolcvanezer magyar dolgozik Ausztriában, háromszor-négyszer annyi fizetésért, mint itthon.

A hotelek királya Magyarországon

Jól indult az idei év a főváros szállodáinak számára, a régiós piacot tekintve. A nagyobb szállodák 50%-os foglaltságukkal a Prágai és a Bécsi hoteleket is felülmúlták. Sőt, megnyílt az első Ritz-Carlton hotel Budapesten.

Korlátoznák a Várba tartó turistabuszokat

Éppen a nyári turistaszezon előtt akarja megtiltani a Miniszterelnökség, hogy nap közben felmehessenek a turistabuszok a Budai Várba. Ez azt jelenti, hogy a turisták ezrei csak gyalog vagy BKV-val tudnának odajutni. Erről elsőként a Népszabadság írt. Azért akarják korlátozni a forgalmat, mert elkezdődött Orbán Viktor leendő irodájának építése. A szocialisták szerint le kellene állítani a beruházást. A Miniszterelnökség úgy reagált: minden építkezés nehézségekkel jár, de azt ígérik: folyamatosan egyeztetnek majd a korlátozásokról.

A biztonságosabb helyek a népszerűbbek

Nem csökken az utazási kedv, de kivárnak és nehezebben döntenek az emberek. Az utazási irodák tapasztalatai szerint a párizsi és brüsszeli terrortámadások óta az utazni vágyók óvatosabban és megfontoltabban döntenek arról, hova utazzanak. A biztonságosnak vélt helyek a legnépszerűbbek, sokan foglalnak szállást horvát, olasz és spanyol nyaralóhelyeken.

Hatalmas biznisz lett a síelés

Jelenleg több mint 100millióan síelnek világszerte.  Csak Magyarországon a rendszeresen síelők száma az elmúlt években szinte a duplájára nőtt. Bár hazánk földrajzi helyzetéből kifolyólag nem bővelkedik síterepekben, a közeli pályák és a kecsegtető élmény miatt mind többen indulnak el a külföldi havas lejtők irányába. Ez a folyamatos növekedés pedig a hazai kereskedőknek egyre jobb bizniszt jelent.

Kalandor 2015-12-19


szerző:
2015.12.19. 11:05

Kalandor 2015-12-12


szerző:
2015.12.12. 11:00

Kalandor 2015-12-05


szerző:
2015.12.05. 11:20

Kalandor 2015-11-28


szerző:
2015.11.28. 11:05
Súlyos veszteségek érték a turizmust

Turisták tömegei mondják le foglalásukat, a múzeumokban egyharmaddal kevesebb jegyet adnak el, mint a terrortámadások előtt. A koncertszervezők óriási visszesésről panaszkodnak. A Párizs egyik legfontosabb bevételi forrását adó turizmust súlyos veszteségek érték a merényletek óta.

Kalandor 2015-11-21


szerző:
2015.11.21. 10:55

Kalandor 2015-10-17


szerző:
2015.10.17. 11:10

Kalandor 2015-10-10


szerző:
2015.10.10. 11:15
Kalandor 2015-10-10

Hisszük, hogy az élmények szebbé tehetik az életet, ahogy azt is, hogy a megszerzett tudás és élmények olyan javak, amelyeket soha senki sem vehet el tőlünk - közhelyes, de igaz- és amelyek emléke életünk végéig velünk marad. Így gyűjteni őket, különösen fontos. Ebben próbálunk mi segíteni. Az RTL Klub turisztikai, vagy ahogy inkább mi szeretjük hívni: élménymagazinja, azért jött létre, hogy tippeket adjon az egész család számára. Látnivalók, országok, városok, falvak, fesztiválok, kultúra, gasztronómia, éttermek, bor, aktív kikapcsolódás, vendéglátás, vagy épp wellness, ezek a témáink hétről-hétre. Többnyire belföldi, de alkalomadtán akár külföldi úti célokra is utazunk. A műsor célja, hogy szórakoztató, de ugyanakkor ismeretterjesztő formában mutassa be a hazai és külföldi úti célokat, valamint olyan élményeket közvetítsen, amelyeket az utazók, turisták, vendégek is keresnek utazásaik, pihenéseik során.

Kalandor 2015-10-03


szerző:
2015.10.03. 11:20
Kalandor 2015-10-03

Hisszük, hogy az élmények szebbé tehetik az életet, ahogy azt is, hogy a megszerzett tudás és élmények olyan javak, amelyeket soha senki sem vehet el tőlünk - közhelyes, de igaz- és amelyek emléke életünk végéig velünk marad. Így gyűjteni őket, különösen fontos. Ebben próbálunk mi segíteni. Az RTL Klub turisztikai, vagy ahogy inkább mi szeretjük hívni: élménymagazinja, azért jött létre, hogy tippeket adjon az egész család számára. Látnivalók, országok, városok, falvak, fesztiválok, kultúra, gasztronómia, éttermek, bor, aktív kikapcsolódás, vendéglátás, vagy épp wellness, ezek a témáink hétről-hétre. Többnyire belföldi, de alkalomadtán akár külföldi úti célokra is utazunk. A műsor célja, hogy szórakoztató, de ugyanakkor ismeretterjesztő formában mutassa be a hazai és külföldi úti célokat, valamint olyan élményeket közvetítsen, amelyeket az utazók, turisták, vendégek is keresnek utazásaik, pihenéseik során.

Kalandor 2015-09-26


szerző:
2015.09.26. 11:15
Kalandor 2015-09-26

Hisszük, hogy az élmények szebbé tehetik az életet, ahogy azt is, hogy a megszerzett tudás és élmények olyan javak, amelyeket soha senki sem vehet el tőlünk - közhelyes, de igaz- és amelyek emléke életünk végéig velünk marad. Így gyűjteni őket, különösen fontos. Ebben próbálunk mi segíteni. Az RTL Klub turisztikai, vagy ahogy inkább mi szeretjük hívni: élménymagazinja, azért jött létre, hogy tippeket adjon az egész család számára. Látnivalók, országok, városok, falvak, fesztiválok, kultúra, gasztronómia, éttermek, bor, aktív kikapcsolódás, vendéglátás, vagy épp wellness, ezek a témáink hétről-hétre. Többnyire belföldi, de alkalomadtán akár külföldi úti célokra is utazunk. A műsor célja, hogy szórakoztató, de ugyanakkor ismeretterjesztő formában mutassa be a hazai és külföldi úti célokat, valamint olyan élményeket közvetítsen, amelyeket az utazók, turisták, vendégek is keresnek utazásaik, pihenéseik során.

Mi a nálunk nyaraló turisták véleménye a menekültválságról?

Imádják a romkocsmáinkat, a gyönyörű épületeinket, éttermeinket, de vajon mit szólnak a nálunk kialakult menekült helyzethez a külföldi turisták? Nyakunkba vettük a várost, hogy kiderítsük, hogyan értékelik Magyarország helyzetét és szerepét!

Menekültválság, ahogyan azt egy külföldi turista látja

Imádják a romkocsmáinkat, a gyönyörű épületeinket, éttermeinket, de vajon mit szólnak a nálunk kialakult menekült helyzethez a külföldi turisták? Nyakunkba vettük a várost, hogy kiderítsük, hogyan értékelik Magyarország helyzetét és szerepét úgy, hogy a külföldi híradások és a világ leghíresebb napilapjai riasztó képet festenek az országunkban történtekről.

A menekültválság nem ijeszti el a turistákat

Tömeges lemondásokról nem lehet beszélni, de folyamatosan érdeklődnek a külföldi utazási irodák az itteni menekülthelyzet miatt. Az általunk megkérdezett külföldi turisták többsége azt mondta, nem sokat észlel a menekülthelyzetből. A turizmusért felelős helyettes államtitkár szerint azért, mert a turistacélpontok távol esnek a menekültválság helyszíneitől.

Zimmer Ferizéstől a villantós bikinikig: mennyit változott a Balaton?

Első ránézésre az ’50-es ’60-as évek Balatonja és a mostani között úgy tűnik óriási a különbség, azonban meg fogják látni, hogy nem is annyira. Na persze változott ez-az.

Balatoni nosztalgiakörkép: tényleg ennyi minden változott?

Egyesek szerint a ’80-as évek volt az aranykor, és a tömegszállás összehozta az embereket. És hogy a Reviczky Gábor által alakított figura a Zimmer Feriben, valós alak volt. Még ha nem is ennyire, de sokan azért eléggé visszaéltek az ide érkező turisták helyzetével.

BALATON: A „zimmer ferizésnek” legendája van

A fonyódi étterem tulajdonos, Buni Attila, már régi motoros a szakmában. Szerinte a „zimmer ferizés” mára már kihalófélben van, inkább utazási irodák veszik át az üzletet, ám nem ez az egyetlen változás, ami a Balatonon az utóbbi 50 évben végbement.

A szocializmus legkedveltebb úticéljai

Druzsba, Kelet-Berlin, Csorba-tó, Leningrád, Szováta, Rovinj. A keleti blokk leghíresebb üdülőhelyei voltak ezek, főleg azért mert a szocializmus alatt csak ide mehettek a magyar turisták pihenni. Most újra meglátogattuk ezeket a helyeket, hogy megnézzük mi változott ott a rendszerváltás óta, és hogy érdemes-e egyáltalán manapság is odautazni. Jász Zoltán riportja.

Drágulnak a görögországi nyaralások?

Megemelték áraikat a görögországi szálláshelyek a napokban elfogadott gazdasági intézkedések következtében - legalábbis ilyenfajta híreket lehet hallani. Ha a vendéglátóhelyek a következő hetekben, a főszezon kellős közepén esetleges többletköltségeiket valóban áthárítják a turistákra vagy az utazásszervezőkre az bizony komoly eltéréseket jelenthet az eddigi utazási összegekhez képest. Hogyan készüljön tehát anyagilag az országba látogató turista? A MUISZ egyik munkatársa elárulja.

Fegyveres őrök és kihalt strandok Tunéziában

Június 26-a gyászkeretes nap a tunéziai idegenforgalom történetében. A 23 éves merénylő, gumicsónakon érkezett az egyik szálloda strandjára, majd gépfegyverével tüzet nyitott a strandolókra. 38 halálos áldozat, közülük 30-an britek. A merénylő a szállodába is berohant, majd nem sokkal később az utcán lőtték le. A vérengzés után kiürültek a tunéziai nyaralóhelyek, mégis vannak olyan magyarok, akik vállalják az utazást. Czakó József riportja.

Még belföldre sem utaznak a görögök

Óriási károkat szenved a görög idegenforgalom, ám nem a külföldi vendégek miatt. A szállodafoglalásokat elsősorban a belföldi turisták mondják le, mert a korlátozott készpénzfelvétel miatt nem mernek utazni. A külföldi turisták egyelőre nem pártoltak el Görögországtól, Magyarországról például naponta 20 charter gép indul.

Tudatlanság: azt se tudjuk, hová utazunk?

A magyar turisták kedvenc helyei, mégis alig tudunk róluk valamit. Most azokról a honfitársainkról lesz szó, akik teljesen felkészületlenül vágnak neki a nagyvilágnak. Az emiatt sokszor vicces, ciki, sőt akár veszélyes helyzetbe sodródó utazók kalandjai jönnek Görögországtól Amerikáig és Olaszországtól Törökországig. Jász Zoltán riportja.
 

TROKÁN ANNA: Nyáron görögnek, télen magyarnak érzi magát

A gyönyörű színésznő úgy érzi, ahogy kisüt a nap, egyre jobban vágyakozik Görögország után. Szerinte másik hazáját még mindig nagyon sok sztereotípia övezi, aminek a legtöbbször az az oka, hogy nem ismerjük a kultúrájukat, és azt a keveset, amit tudunk róla, felnagyítjuk.

Biztonságos nyaralás: melyek a kritikus úti célok?

Olaszország, Tunézia, Egyiptom, Izrael vagy USA? Hová utazzunk nyaralni, ahol a legkisebb az esélye annak, hogy megtámadnak minket a terroristák? A magyar turisták legnépszerűbb úti céljait vesszük most sorba, hogy segítsünk közülük kiválasztani a legbiztonságosabb helyet. Jász Zoltán riportja.

Melyek a legbiztonságosabb úti célok a magyar turisták számára?

Olaszország, Tunézia, Egyiptom, Izrael vagy USA? Hová utazzunk nyaralni, ahol a legkisebb az esélye annak, hogy megtámadnak minket a terroristák? A magyar turisták legnépszerűbb úti céljait vesszük most sorba, hogy segítsünk közülük kiválasztani a legbiztonságosabb helyet.

TERRORFENYEGETÉS: A turisták mindenhol kerüljék a tömeget!

Szabó Gál András, közismertebb nevén Villám Géza szerint, nem lehet a világ minden részén teljes biztonságot teremteni, habár napjainkban minél nagyobb fokú felkészültségre törekednek az országok. Bombák súlytotta területeken mindenképpen kerüljük a piacokat, közérteket, forgalmas helyeket, ahol könnyedén célponttá válhatunk vagy ahol túlzottan kilógunk a tömegből. Fontos továbbá, hogy nyaralás előtt tájékozódjunk úticélunk biztonsági helyzetéről.

Hollókő: a falu, ahol megállt az idő

A Kalandor következő adásában beszámolunk húsvéti hollókői élményeinkről és ellátogatunk a hazai wellness turizmus egyik fellegvárába, Zalakarosra. Tartsanak velünk ma is!
 

Látnivaló nincs, de kilátót építenek

40 millió forintból, 11 méter magas fenyőkilátó épül Algyőn. Molnár Ákos jelenlegi polgármester sem tudja, hogy mi lesz a funkciója a kilátónak. Az 5000 fős Csongrád megyei község rendezett, de nemigen van turisztikai látványossága. A polgármester azt mondja: visszadobni nem akarták a pályázatot, mert az nem vetne jó fényt a községre.

Kalandozás a Mátrában


szerző:
2014.12.16. 08:01
Kalandozás a Mátrában

Idei utolsó adásunkban Magyarország legmagasabb hegységébe, a Mátrába utazunk, Gyöngyösön, a Mátra kapujában kezdjük. Majd egy ultramodern hegyvidéki szállodában fejezzük be a napot.

Fókusz Plusz 14-11-22


szerző:
2014.11.22. 20:00
Fókusz Plusz 14-11-22

Fókusz Plusz: A végletek országa - Kambodzsában még mindig nem rendezték a véres múltat, exkluzív utinapló a titokzatos országból. A világ közepe - Rejtély, hogy mit látnak Magyarországban azok a finnek, hollandok, németek vagy oroszok, akik ide költöztek hozzánk.

Portré 12-11-25


szerző:
2012.11.26. 01:10
Portré 12-11-25

Portré: A jóságos misszionárius, France Mutombo a Portréban. A kongói fiatalember Magyarországon úttörőjévé vált a Humanitárius turizmusnak. A kezdeményezés Európában egyedülálló.

Törzsutas: Győr


szerző:
2012.04.15. 12:00
Törzsutas: Győr

Törzsutas: Győr rengeteget változott és fejlődött az elmúlt néhány évben. A Duna-menti városba azonban nem csak a látnivalók miatt érdemes újra és újra ellátogatni, számos kulturális program is várja az érdeklődőket.

Törzsutas: Egerszalók


szerző:
2012.02.19. 11:55
Törzsutas: Egerszalók

Törzsutas: Egerszalók vonzerejét gyönyörű természeti adottságainak, remek gyógyvizének és a környékbeli boroknak köszönheti. A község jelképéül szolgáló sódomb pedig világviszonylatban is különleges. Egerszalókon rengeteget lehet kirándulni is, hiszen a település a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében fekszik.

Ausztriában keresett lett a magyar munkás

Az osztrák munkaerőpiac májusi megnyitása óta 7 ezer magyar talált nyugati szomszédunknál munkát.

Bor, sör, pálinka – egy körúton

A bor, a sör és a pálinka, valamint a hozzájuk kapcsolódó ízletes ételek állnak egy új turisztikai körút középpontjában.

Sokan piálni járnak a Fekete-tengerhez

Bolgár szállodások az alkoholturizmus elleni fellépésre szólították fel a bolgár kormányt.

Szőlő helyett parlagfű nő a Budai várnál

A Főkertnél azt mondták: még az idén pótolják az elszáradt szőlőtőkéket.

A taxisok sztrájkolnak, az utasok cipekednek

Elbarikádozták a repülőtérhez és a kikötőhöz vezető utakat a taxisok Athénban.

Szudán milliókat érő, egzotikus vadont rejt

A Dél-Szudáni Köztársaság gazdag állatvilágú vadonjaival a szafarizók kedvelt célpontjává kíván válni.

Vendégriasztó hétvégék


szerző:
2011.07.02. 18:40
Vendégriasztó hétvégék

A strandok üresek, a Balaton-átúszást el kellett halasztani, és a szállásadók forgalmán is meglátszik a hétvégi lehűlés.

Siófok „megkomolyodna”


szerző:
2011.06.22. 05:08
Siófok „megkomolyodna”

Siófok marketingstratégiája újrapozícionálná a települést az ország turisztikai kínálatában, szakítva a buliturizmus-imázzsal.

Holdfényes művészeti kavalkád Velencében

Két héttel a biennále megnyitója után Velence most megmutatja saját művészetét is.

Delfinlesen a szomszédban


szerző:
2011.06.15. 10:37
Delfinlesen a szomszédban

Nem kell ahhoz a világ távoli vizeire utazni, ha valaki személyesen is „találkozni” szeretne delfinekkel.

Nőtt a Balaton vonzereje


szerző:
2011.06.02. 16:21
Nőtt a Balaton vonzereje

2010 nyarához képest jelentősen nőtt azoknak a háztartásoknak az aránya, ahol a főszezonban utazást terveznek.

Összefogás a sport és a turizmus fejlesztéséért

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. pénteken Budapesten.

Fogas kérdésekre magyar megoldást!

A kormány támogatja a fogászati turizmust, ugyanis ez jó befektetés.

Felpörgetik az európai turizmust


szerző:
2011.04.20. 18:15
Felpörgetik az európai turizmust

A Távol-Keleten, Dél-Amerikában és az arab országokban akarják többet reklámozni Európát, mert ott a kontinens egzotikumnak számít.

Lázas készülődés a Balatonnál

Már az előszezonban több a vendég a Balatonnál, mint tavaly volt. Az előfoglalások alapján idén a nyár is sikeresebb lesz.

Ismerje meg Budapestet bringóhintóval!

Villamosos idegenvezetéssel, tematikus sétákkal, bringóhintós városnézéssel várják az érdeklődőket Budapesten az Idegenvezetői Világnapon.

Pörög a hazai szilveszterturizmus

Külföldiek kevesebben, magyarok viszont tömegével töltik a hazai szállodákban a szilvesztert.

Egyre több állásajánlat a magyar cégeknél

Jövőre 16 százalékkal több vállalkozás tervez szakképzett létszámbővítést.

Cápafrász apasztja az egyiptomi turizmust

Négy embert sebesítettek meg cápák a múlt héten Sarm es-Sejkben.

200 éves pezsgőket durrantottak


szerző:
2010.11.17. 16:37
200 éves pezsgőket durrantottak

Bizarr legendája van annak a pezsgőknek, melyeket kiváltságos vendégek kortyolhattak el.

Torkig vannak a turistákkal a velenceiek

Ironikus demonstrációt tartottak vasárnap Velence lakói, tiltakozva az egyre nagyobb méreteket öltő turizmus ellen.

Bárki tehet villámlátogatást az űrbe

Egy lépéssel közelebb került a kereskedelmi űrrepülés, miután átadták a SpaceShipTwo kifutópályáját.

Visszaeshet az idegenforgalom az iszap miatt

A vörös iszap nem, az arról szóló hírek azonban már árthatnak a turizmusnak – ettől tartanak az idegenforgalomból élők.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való