Fókusz

Tíz napig bujkált a houstoni reptér mosdójában egy magyar nő, aki embercsempészet áldozata lett

rtl.hurtl.hu

2023. július 19. 20:24

A magyar nő ügyével már az amerikai hatóságok foglalkoznak. A bujkálása után kórházba kellett vinni, mert nagyon rossz állapotban volt, enni sem tudott tíz napig miközben bujkált. 

 

A George Bush Nemzetközi Repülőtér a világ egyik legforgalmasabb reptere, rengeteg utas és csomag fordul meg minden nap. A reptereken is dolgoznak úgynevezett őrszemek, akik arra figyelnek, hogy minden gördülékenyen, simán menjen. És észrevegyék, ha valami gyanús – a magyar nőre az egyik reptéri dolgozó figyelt fel.

Monica Phillips munkája a biztonságról szól, szem és fül egyszerre, a repülőtéren kívül és belül. Többek közt arra képezték ki, hogy észrevegye az embercsempészetre utaló jeleket is.

Június 2-án, pénteken telefonált egy férfi, aki azt állította, hogy az 52 éves anyját keresi, aki május 28-án, vasárnap szállt fel a texasi Lubbockból, Houston felé, onnan Frankfurtba, és azóta nem hallott felőle


– mesélte. Azok ugyanis, akik Google-ben keresik a repülőtér telefonszámát, a biztonsági szolgálatot érik el.

A biztonság őr meglehetősen különösnek találta, hogy miért vár valaki öt napot azzal, hogy eltűnt anyját keresse a repülőtéren. A nő ezután a helyi rendőrséghez irányította át a hívást, de ők később tájékoztatták, hogy a telefonáló nem tett hivatalos bejelentést az anyja eltűnéséről, ami újabb okot adott a gyanúra, hogy itt emberkereskedelemről lehet szó.

Néhány nappal később Monica a rádióban hallotta, hogy a terminálban van egy asszony, aki nem beszél angolul, és nem ért szót a rendőrökkel. Már ekkor felvillant a vészjelző a fejében, hogy ez lehet az a nő, akit napokkal korábban telefonon keresett egy férfi.

Odasiettem, és bizony az a hölgy volt, akit a srác egy héttel korábban keresett


– mondta a biztonsági őr.

Monica megkérte az egyik reptéren dolgozó, magyarul beszélő barátját, hogy segítsen tolmácsolni. Így derült ki, hogy az 52 éves magyar nő két férfival utazott Lubbockból Houstonba, és Európába mentek volna tovább. A houstoni reptéren az asszony elszökött a két férfitól, aki elrabolta, és elbújt, hogy az életét védje, mindezt úgy, hogy a nyelvet sem beszélte.

A biztonsági szolgálat szerint a nőnek nem volt poggyásza, útlevele, sem pénze – tudták, hogy ő az, akit keresnek. A reptér ezután megpróbálta elérni a férfit, aki az édesanyját kereste korábban, de a szám már nem volt kapcsolható.

A magyar nő ügyével már az amerikai hatóságok foglalkoznak. 

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#embercsempészet#embercsempész#amerika#reptér#houston#Külföld#magyar nő

Címlapról ajánljuk