Fókusz

Őrizetben a sztárügyvéd

rtl.hurtl.hu

2014. március 6. 16:30

A sztárügyvéd, aki Stohl Andrást, Damu Rolandot és Kovács Lázárt is védte, tavaly maga került a vádlottak padjára. Két ügyfele jelentette fel, akik 60 millió forintot helyeztek el nála ügyvédi letétben, ám az összeggel nem tudott elszámolni.

Az ügyvéd a ceglédberceli ingatlan beruházás kapcsán adósodott el. Egy 1000 négyzetméteres farmot, lovastanyát épített, állítás szerint az uzsorásoktól felvett pénzt is erre fordította.

Tavaly decemberben aztán abból a férfiből is vádlott lett, aki előbb kölcsön adott az ügyvédnek, majd feljelentette. Idén januárban újabb feljelentés érkezett, ekkor több mint 40 milliós sikkasztás miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. A Fókusznak, még az eljárás előtt adott interjújában uzsorakölcsönről igen, de összegekről nem beszélt.

A csütörtöki nap híre a Budapesti Nyomozó Ügyészség közleménye, amely szerint őrizetbe vettek egy budapesti ügyvédet. A gyanú szerint 2010 és 2012 között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett. Különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták házi őrizetének elrendelését.
#Fókusz#rtl#letartóztatás#uzsora#sikkasztás#eljárás#őrizet#ruttner györgy#sztárügyvéd

Címlapról ajánljuk