Cannelloni tavaszra? Jamie Oliver verziója lehengerlő!
2025. április 22. 6:20
Tavasszal minden falat jobban esik – főleg, ha Jamie Oliver főzi! Az RTL Otthon áprilisban hétköznap délelőttönként hozza el Jamie hétköznapi, gyors és ízletes receptjeit, amik feldobják a konyhád és a napod is!
Áprilisban az RTL Otthon igazi gasztro-élményeket kínál minden nap, hiszen Jamie hétköznapi kajái című sorozat hétköznap délelőttönként varázsolja el a nézőket – és a konyhádat is! Jamie ebben a műsorban pont azt mutatja meg, amit ilyenkor tavasszal legjobban kívánunk: egyszerű, gyors és ízletes fogásokat, amikkel pillanatok alatt mosolyt csalhatsz a családod (és a saját) arcára.
És hogy mit is készíthetsz Jamie Oliverrel együtt? Hát például ezt az ellenállhatatlanul krémes, gazdag és illatos gombás cannellonit, amit mi is imádtunk már az első falat után!
Gombás cannelloni póréhagymás cheddar szószban
6 adag | Elkészítési idő: kb. 1 óra 40 perc
Hozzávalók:
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 póréhagyma
- 750 g barna csiperke gomba
- 75 g finomliszt
- 1 l tej
- 120 g cheddar sajt
- 250 g száraz cannelloni tészta
- Olívaolaj, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra! A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra egy robotgépben, majd pirítsd 1 evőkanál olívaolajon egy nagy lábasban!
- Tisztítsd meg és aprítsd fel a póréhagymát, majd add hozzá a lábas tartalmához! A gombákból tegyél félre kettőt a tetejére, a többit szintén aprítsd és keverd a többi zöldséghez! Főzd kb. 15 percig, míg minden megpuhul és ízekben gazdag lesz! Ízesítsd sóval, borssal, majd vedd le a tűzről!
- Készítsd el a besamel jellegű sajtszószt: egy másik edényben forrósíts fel 3 evőkanál olívaolajat, keverd bele a lisztet, majd fokozatosan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted! Forrald 5 percig, majd reszeld bele a sajtot, sózd, borsozd!
- Öntsd a sajtszósz egyharmadát egy hőálló tál aljába! A kihűlt gombás tölteléket nyomkodd bele a cannelloni csövekbe (mindkét végükön), és sorakoztasd őket a tálba!
- Fedd le a maradék szósszal, szeleteld rá a félretett gombákat, locsold meg egy kis olajjal, és süsd 45 percig, míg aranybarna nem lesz!
Ha szeretnél egy kis inspirációt a konyhába, kapcsolj be egy délelőtti Jamie-epizódot az RTL Otthonon, és főzz vele együtt! Nincs is jobb annál, mint amikor a nappalidban egy brit sztárszakács vezet végig a hétköznapok ízein – és még a mosogatás is vidámabb, ha tudod, milyen finom vacsora vár rád.
Tipp: A recept vegetáriánus, de ha szeretnéd feldobni, egy kis pirított pancettával vagy füstölt tofuval is isteni lehet.
Fotók: Jamie Oliver Enterprises Limited (2020 7 Ways). Photography: Levon Biss