Tökéletes túrófánk recept – Gyermekkorunk kedvenc desszertje
2025. január 29. 11:05
Szereted a túrós édességeket és a fánkokat? Akkor ez a gyorsan elkészíthető túrófánk lesz az új kedvenced! Puha, könnyed, és minden falat igazi nosztalgia – ráadásul 30 darab fánk pillanatok alatt elkészül, hogy megörvendeztess minden édesszájút.
A túrófánk az egyik legkedveltebb édesség, amely egyszerre idézi gyerekkorunk emlékeit és hoz igazi otthonos hangulatot a konyhába. Könnyen elkészíthető, puha és aranybarnára sütve szinte mindenki kedvence lesz. Farsang idején különösen népszerű, hiszen a hagyomány szerint ilyenkor a fánk nem hiányozhat az asztalról.
Hozzávalók (30 darabhoz):
- 500 g túró
- 3 db tojás
- 100 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 250 g finomliszt
- 1 csipet só
Elkészítése lépésről lépésre:
- Egy nagy tálban keverd össze a túrót, a porcukrot és a tojásokat, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
- Add hozzá a lisztet, a sütőport és egy csipet sót, majd dolgozd össze a tésztát, hogy formázható, lágy massza legyen.
- Nedves kézzel formázz nagyobb diónyi gombócokat a tésztából.
- Hevíts fel olajat egy edényben (165–170 °C), és süsd aranybarnára a fánkokat. Ez mindössze néhány percet vesz igénybe.
- A kész fánkokat csepegtesd le papírtörlőn, majd szórd meg porcukorral, fahéjas porcukorral, vagy tálald lekvárral.
TIPP: Dobd fel a fánkokat vaníliás vagy csokoládés öntettel, és garantáltan mindenki imádni fogja! Ez az ütős kombináció kihagyhatatlan!
Ebben a receptben garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni, ám itt megnézheted, hogy milyen, amikor fánkkészítéskor beüt a dráma A konyhafőnökben. Balogh Babett nem értette mit lát benne Rácz Jenő, a séf felhasználta a válogató alatt az egyetlen Joker-kártyáját, hogy megmentse őt a kieséstől, azonban a kétségbeesett versenyző szerint azóta csak „sz*rt” tálalt fel a zsűrinek. Vajon ennek ellenére Babett bekerülhet az egyik séf csapatába? Nézd vissza az utolsó selejtező napot az RTL+-on!:
Fotó: ClarkandCompany/Getty Images