Életmód

Különleges halas recept Kaszás Kornéltól, ha unod a pontyot

rtl.hurtl.hu

2024. december 19. 10:00

Karácsony környékén általában mindenki a pontyot keresi, de ha vágysz valami extrábbra, akkor jó helyen jársz! Elhoztuk ugyanis Kaszás Kornél Michelin-csillagos séf halleves-receptjét, amivel A Konyhafőnök versenyzői is találkozhattak már a műsor során.  

Kötényeket felvenni, itt az idő, hogy úgy főzz, mint egy Michelin-csillagos séf! 

 

Hozzávalók (4 főre):

A halleveshez:  

  • 500 g füstölt halcsont (durbincs)
  • 1 paradicsom (kockázva)
  • 1 póréhagyma (fehér része, szeletelve)
  • 1 kis fej édeskömény (szeletelve)
  • 2 szál angol zeller (aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 liter víz vagy szárnyas alaplé
  • 200 g hideg vaj (kockázva)
  • 2 ek olívaolaj
  • Só, fehér bors

A wontonhoz:  

  • 300 g tengeri halhús (például tőkehal)
  • 50 ml tejszín
  • Só, bors
  • 1 ek apróra vágott snidling
  • 12-16 db wontonlap
  • Olívaolaj (sütéshez)

Elkészítés:

A halleveshez olívaolajon pirítsd meg a póréhagymát, az édesköményt, az angol zellert és a fokhagymát. Add hozzá a halcsontokat, a paradicsomot és a fehérbort. Forrald fel, majd öntsd fel alaplével. Lassú tűzön főzd 30 percig, majd szűrd le. Ha kész, vedd le a tűzről és a hideg vajkockákkal montírozd a levest, majd botmixerrel pürésítsd. Ízlés szerint sózd, borsozd.

A wonton tésztához a halhúst keverd össze a tejszínnel konyhai robotgéppel, snidlinggel, sóval és borssal, hogy sima prádot kapj. Töltsd a halas tölteléket a wontonlapok közepére, hajtsd össze és jól zárd le. Egy serpenyőben kevés olívaolajat forrósíts, pirítsd meg a wontonokat, majd kevés vízzel felöntve gőzöld őket puhára.

Végül a forró levest tálald és helyezz mellé egy-egy pirított-gőzölt halas wontont. Füstölt paradicsom kockákkal és kovászolt karfiollal, kaporolajjal díszítheted.  

Jó étvágyat! 

Különleges halas recept Kaszás Kornéltól, ha unod a pontyot

#Életmód#kaszás kornél#A Konyhafőnök#recept#hal#ponty#karácsony