KERESÉS search-close

ponty

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ponty"

Kifogták az ország legnagyobb pontyát!

 Íme Kukó, Magyarország legnagyobb ismert pontya, hossza 120 centiméter, súlya 40.4 kiló. Hangsúlyozzuk, hogy a legnagyobb ismert, hiszen a vizek mélye még rejthet nála is nagyobb pikkelyest.

Törőcsik Dani főtt pontyfiléje

Dani ételében rendben voltak az ízek, azonban a látvány nem sikerült valami jól: színesebb volt az ízvilág, mint a látvány. Nézd meg itt az értékelést!

Ponty variációk hallevessel és natúr zöldségekkel

Kriszti a második feladatban a pontyot választotta. Rozina nem értette, hogy a nyers petrezselyem és paradicsom mit keres a tányéron, ha nincs semmilyen funkciójuk. Noha, a zöldségek túlfőttek, a mártása jól sikerült.

Élősködő rák pusztítja a halakat

Élősködő rák pusztítja a halakat a Ráckevei Duna-ágon. Eddig 15 mázsa pusztult el. A horgászok azt gyanítják: a horgászszövetség már eleve betegen telepítette be a pontyokat. A szövetség szerint azonban a holtágban fertőződtek meg. A hatóság pedig azt állítja: a vízminőséggel nincsenek bajok, és a Duna ágnál kifogott hal is fogyasztható. Jövő héten újabb vizsgálatok lesznek.

Harmadszor is kifogták a kapitális tükörpontyot

Megvizsgálták, teljesen egészséges a matuzsálem korú hal, ezért újra visszakerült a vízbe, így most akár megint kifoghatja valaki, ezért pedig már jutalom is jár. Kiszámíthatatlan, hogy hol bukkan fel, pénteken Balatonszemesnél emelték ki a vízből, egy héttel előtte pedig Ábrahámhegynél akadt horogra.

Kétszer is kifogták a kapitális pontyot

Még sohasem történt ilyen: két év különbséggel ugyanazt a kapitális pontyot fogta ki a Balatonból két horgász. Egyikük még 2014-ben, Balatonberénynél, a másik pedig a napokban, Ábrahámhegynél akasztotta horogra a hatalmas, 19 kg-os tükörpontyot. És a hal kapott még egy esélyt: akár harmadszor is kifoghatják, mert újra visszaengedték a Balatonba.

60 tonna pontyot telepítenek a Balatonba

Eddig halastavakban nevelkedtek, mostantól a Balaton az otthonuk. Elkezdődött a tavaszi haltelepítés, a héten hatvan tonna pontyot enged a tóba a Balatoni Halgazdálkodás. Ha nem pótolnák folyamatosan az állományt, valószínűleg kipusztulna a Balatonból a ponty, ugyanis a tóban alig tud szaporodni.

Ponty a legnépszerűbb hal karácsonyra

Megállás nélkül dolgoznak a halászok, megindult a roham a karácsonyi halakért a boltokban és a piacokon. Idén is a ponyt a legnépszerűbb. Bár dupla annyi halat eszünk, mint húsz éve, ez még mindig csak töredéke az Európai Uniós átlagnak. Míg Magyarországon átlagosan alig öt kilogrammot fogyaszt el egy ember évente, az Unióban 22-őt.

Nyers cukkinifőzelék és pontychips

Mautner Zsófi képviseli az újszerű és könnyedebb, „csajosabb” fogásokat, míg Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf, Pataky Péter a nehezebb, magyarosabb, „férfiasabb”, ételeket készíti el, méghozzá kicsit újragondolva a hagyományos recepteket.

Kovács Ágnes: Dunai ponty zeller emulzióban meleg salátával

Ági az utóbbi napokban nem nyűgözte le a zsűrit a teljesítményével, pedig nagyon szeretne bekerülni a középdöntőbe.

Ostrom alá vették a halkereskedőket

Megkezdődött a roham a karácsonyi halakért. A legtöbben pontyot és harcsát keresnek.

Emberre is veszélyesek az ellopott halak

Akár gége-, vagy tüdőödémát is kaphat az, aki a lopott pontyokból eszik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való