Törőcsik Dani főtt pontyfiléje
2017. március 28. 21:25
Dani ételében rendben voltak az ízek, azonban a látvány nem sikerült valami jól: színesebb volt az ízvilág, mint a látvány. Nézd meg itt az értékelést!
Főtt pontyfilé, gombás-gyömbéres mártással, pirított édesburgonya kockákkal
Alapanyagok:
ponty, gomba, gyömbér, petrezselyem, citrom, édes krumpli, rozmaring, olaj, paprika, hagyma
Recept:
Mártás: vízbe gombát teszünk, gyömbért belereszelünk, petrezselymet, citromlevet is és főzzük 10-15 percig. A burgonyát megfőzzük, kockára vágva, majd rozmaringos olajban kisütjük. Kivesszük a vízből a zöldségeket és leturmixoljuk.
A főzővízben főzzük meg a halat. A halat a főzés előtt megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk és így főzzük meg. Közben felteszünk egy paprikás-hagymás levet főni (halászlé-féle alap), majd mikor forrni kezdett, beletesszük a halikrát és megfőzzük benne.