Életmód

Megosztó, brutálisan őszinte hirdetés hívja fel a figyelmet a demencia poklára

rtl.hurtl.hu

2024. március 31. 16:45

Ne nézzünk félre! Erre sarkall minket a brit Alzheimer’s Society megható reklámfilmje a demenciáról, amely alaposan megosztotta az érintetteket.

Megható társadalmi hirdetést tett közzé a Twitteren a brit Alzheimer’s Society, amely a demenciával élők megsegítésével, a betegség különböző fajtáiról szóló ismeretterjesztéssel foglalkozik.

A videó szokványosan indul: először egy férfi mesél egy halotti toron elhunyt édesanyjáról. Aztán azt mondja, hogy a nő egynél többször halt meg – legalábbis szerettei szemében. Édesanyja demenciától szenvedett: meg volt győződve róla, hogy a legjobb barátai lopnak tőle, elfelejtette saját fia nevét, nem ismerte fel férjét. A videó narrátora, Colin Firth színész azt mondja:

A demenciával nemcsak egyszer halsz meg, hanem újra és újra. Ezért mi az Alzheimer’s Societynél veled leszünk újra, újra és újra.

A videóról nemrég Sonia Sodha publicista is megemlékezett a Guardianen. Arról írt, hogy a halál metaforája először nagyon embertelennek tűnt neki, azonban minél többet gondolkodott a szakértők bevonásával készített videón, annál inkább hatalmába kerítette a videó üzenete.

A brutális hirdetés megosztotta a demenciával élők és családjaik közösségét: többen elhatárolódtak tőle, míg mások szerint a sokkoló képek és üzenet hasznosak lehetnek abban, hogy minél több ember figyelmét hívják fel a demenciára. Alább Ön is megnézheti a hirdetést, és eldöntheti, hogy túlment-e egy határon:


Nyitókép: Twitter

#Életmód#demencia#hirdetés#Videó#brit#Alzheimer#megosztó#brutális#őszinte#egészség#öregedés#alzheimer-kór

Címlapról ajánljuk