Szabi, a pék ledobta a karácsonyi gasztrobombát, sokan kiborulhatnak, ha meglátják mit sütött
2023. november 21. 15:26
Szabi, a pék Facebookon megmutatta, hogy milyen bejglit talált ki, megtörve a diós-mákos egyeduralmat így egy hónappal karácsony előtt.
A bejgli, legyen az diós vagy mákos, elmaradhatatlan része a karácsonyi ünnepi menünek. Az eredendően német sütemény osztrák közvetítéssel került hazánkba és vált tradicionális karácsonyi étellé. Az utóbbi években megjelentek a diós és mákos mellett a gesztenyés és aszaltgyümölcsös verziói is, de most Szabi, a pék olyat mutatott Facebook-oldalán, amitől sokak zsebében kinyílik a papírvágó olló.
A népszerű sütőipari influenszer 180 fokos fordulattal elrugaszkodott az édes bejgliktől és
tepertős tésztájú, véreshurkás-almás sós beglit sütött, amihez magos mustárt javasol.
A poszt itt tekinthető meg:
A gasztronómiai újítás megosztotta a pék követőit, a kommentek közt akad lelkes és fanyalgó egyaránt.
Pro:
- Milyen zseniális ötlet! Gratulálok!
- Zseniális vagy!! Ez valami őrület lehet!!
- Merész kombináció… de ezt már megszokhattuk Tőled, Szabi. Úgy alkotsz a sütőnél, mint festő a vászonnál…
Kontra:
- Ezt a verziót nem nekem találtad ki, nekem túlságosan újhullámos.
- Jézus ereje!
- Szentségtörés.
Szabi, a pék, akinek a sütés nem munka, hanem maga az élet, mjáusban járt az RTL reggeli műsorában:
Nyitókép: Balázs Attila / MTI