Életmód

Szabi, a pék ledobta a karácsonyi gasztrobombát, sokan kiborulhatnak, ha meglátják mit sütött

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 21. 15:26

Szabi, a pék Facebookon megmutatta, hogy milyen bejglit talált ki, megtörve a diós-mákos egyeduralmat így egy hónappal karácsony előtt.

A bejgli, legyen az diós vagy mákos, elmaradhatatlan része a karácsonyi ünnepi menünek. Az eredendően német sütemény osztrák közvetítéssel került hazánkba és vált tradicionális karácsonyi étellé. Az utóbbi években megjelentek a diós és mákos mellett a gesztenyés és aszaltgyümölcsös verziói is, de most Szabi, a pék olyat mutatott Facebook-oldalán, amitől sokak zsebében kinyílik a papírvágó olló.

A népszerű sütőipari influenszer 180 fokos fordulattal elrugaszkodott az édes bejgliktől és 

tepertős tésztájú, véreshurkás-almás sós beglit sütött, amihez magos mustárt javasol.

A poszt itt tekinthető meg:


A gasztronómiai újítás megosztotta a pék követőit, a kommentek közt akad lelkes és fanyalgó egyaránt.

Pro:

  • Milyen zseniális ötlet! Gratulálok!
  • Zseniális vagy!! Ez valami őrület lehet!!
  • Merész kombináció… de ezt már megszokhattuk Tőled, Szabi. Úgy alkotsz a sütőnél, mint festő a vászonnál…

Kontra:

  • Ezt a verziót nem nekem találtad ki, nekem túlságosan újhullámos.
  • Jézus ereje!
  • Szentségtörés.


Szabi, a pék, akinek a sütés nem munka, hanem maga az élet, mjáusban járt az RTL reggeli műsorában:


Nyitókép: Balázs Attila / MTI

 

#Életmód#egészség#gasztronómia#gasztroblogger#Szabi a pék

Címlapról ajánljuk