Életmód

A Samsung brit főnöke 11 éves koráig nem adott okostelefont a lányának

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 19:41

Első a biztonság!

A Samsung Mobile brit főnöke elmondta, hogy 11 éves koráig nem adott a lányának okostelefont – írja a BBC.

„Én személy szerint nem adtam volna neki korán, de szülői döntés, hogy mikor adunk a gyermekünknek telefont” – mondta James Kitto, és hozzátette, bármilyen korban kapnak az emberek telefont, fontos, hogy biztonságban legyenek az interneten.

Egy a héten megjelent brit tanulmány szerint már a kilencéves gyerekek is ki vannak téve az online pornónak. 

A Childwise nevű kutatócég felmérése szerint a kilenc és tízévesek háromnegyedének van mobiltelefonja: 60 százalékuk rendelkezik saját mobiltelefonnal, 14 százalékuk pedig egy családtag vagy barát mobiltelefonját használja. E gyermekek több mint kétharmada internetezik.

Ugyanez a jelentés – Childwise Monitor 2023 – megállapította, hogy az öt- és hatévesek 8 százalékának van saját telefonja, és ugyanennyinek hozzáférése egy családtag vagy barát telefonjához, míg a hét- és nyolcévesek esetében ez az arány 43, illetve 23 százalék.

A hét elején az angliai gyermekbiztos egy felmérést tett közzé, amelyben 16 és 21 év közötti fiatalokat kérdeztek meg arról, hogy mikor láttak először pornográfiát.

Az eredmények szerint kilencéves korukra a gyerekek 10 százaléka látott már pornót, 11 éves korukra pedig a 27 százalékuk. 13 éves korukra már a felük találkozott vele.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#Samsung#telefon#okostelefon#mobil#gyerekek

Címlapról ajánljuk