Életmód

A gördeszkás pap majdnem belehalt a koronavírusba, de ez megváltoztatta az életét

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 12:22

A fohászok mellett talán a sportos múlt is hozzájárulhatott a sikeres felépüléshez.

Lendvai Zoltán atya, vagy ahogy sokan ismerik, a gördeszkás pap 2010 körül vált internetes szenzációvá, amikor napvilágot látott egy videó, amikor a rédicsi fiatalokat a gördeszkás tudásával kápráztatta el. A különleges sportot űző papról a Fókuszban mi is beszámoltunk, és azóta is töretlen Zoltán atya népszerűsége. 

Azonban amikor 2021-ben megbetegedett koronavírussal, veszélybe került a hobbija mellett az élete is.

Mint a Borsnak kifejtette, Zoltán atyát nagyon megviselte a betegsége, és egy ideig kérdéses volt a kórházban dolgozók számára az is, hogy az atya egyáltalán hazatérhet-e majd. 2021. április közepétől több mint két hónapot töltött kórházban. Mára már jól van, és úgy érzi, hogy a betegségének köszönhetően több pozitív változás is végbement az életében.

Mindennek tudok örülni. Még annak is, amin korábban bosszankodtam. Most ahhoz, hogy dühös legyek, komolyabb dolgokra van szükség. Mindennap reggel hatkor kelek, és végig tudom dolgozni a napot. Hétkor már nyitom a templomot, teszem a dolgomat. Az orvosok azt mondták, hogy ez azért furcsa, mert mások, akik ilyen súlyos betegek voltak, fél órás munkától is kifáradnak 

– mondta Zoltán atya. Hozzátette: türelmesebb is lett a gyógyulása óta. Az atyát egyébként már Lentibe helyezték át, és plébánosként tevékenykedik az egyháznál. Továbbra is kiemelkedően fontos számára, hogy megtalálja a közös hangot a fiatalokkal:

Mindig is szívemen viseltem a fiatalok dolgait, de most még jobban meg tudom őket érteni. Ők is rosszalkodhatnak egy kicsit, egy gyerek sem lehet mindig jó

– mondta Zoltán atya, aki maga sem viselkedett mindig tökéletesen gyerekként, de igyekezett szót fogadni az iskolában. Azt mondja, szófogadatlansága segített abban is, hogy túlélje a betegséget, a nővéri tilalom ellenére például felkelt a betegágyából.

Nyitókép: Fókusz

#Életmód#gördeszkázás#pap#koronavírus#változás#betegség#türelem

Címlapról ajánljuk