Életmód

Egy alvásspecialista elmondta, hogy a kánikula alatt milyen pozícióban érdemes aludni

rtl.hurtl.hu

2022. július 19. 14:48

A takarót semmiképp nem szabad erőltetni.

Az elkövetkező napokban ismét lecsap ránk a kánikula, így a hetekkel ezelőtti szenvedős éjszakák után most újabb kínlódásnak nézhetünk elébe. A hosszú ideig tartó forróság egyik legkellemetlenebb hozadéka, hogy a levegő nem tud igazán lehűlni, így még éjszaka sem tudunk nyugodtan pihenni.

A kimerültség komoly gondokat okozhat, csökkenhet a koncentrációnk, ingerlékenyebbek lehetünk és ez kihathat az egész életünkre.

Egy alvásszakértő szerint az sem mindegy, hogy a forróságban milyen pozícióban alszunk. Mindenkinél változó, hogy milyen pózban alszik a legjobban, csakhogy az extra melegben sajnos muszáj változtatnunk a szokásainkon – írja a LADBible.

A takarót például érdemes teljes elhagyni, vagy legalább kreatívan felhasználni.

James Leinhardt alvásszakértő és matractervező szerint a legjobb pozíció az úgynevezett álmodó póz, amely során lényegében egy félmagzat pózban fekszünk az oldalunkon. Ezt a pózt kiegészíthetjük egy párnával vagy egy vékony takaróval, amit a lábunk közé tehetünk, hogy ne izzadjunk le annyira. Ha nem szeretünk az oldalunkon aludni, akkor háton is aludhatunk, a csillagnéző pozícióban, amelynek a lényege, hogy a végtagjaink távol legyenek a testünktől és a fejünk megfelelő támasztás mellett felfelé nézzen. A szakértő még a további pozíciókat ajánlja:

Egy alvásspecialista elmondta, hogy a kánikula alatt milyen pozícióban érdemes aludni
Fotó: Levitex.com

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Életmód#alvás#kánikula#forróság#meleg#egészség

Címlapról ajánljuk