CinemaKlub

A 10 legnagyobb popsztár, akitől a moziban is leesett az állunk

rtl.hurtl.hu

2022. május 14. 9:08

Több énekes is bizonyította már, hogy nemcsak a színpadon képes elkápráztatni a közönséget, hanem a vásznon is. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb előadókat, akik már különböző mozifilmekben is megcsillogtatták a tehetségüket.

Lady Gaga

Az énekesnő 2018-ban keltette fel a figyelmet a Csillag születik című filmben nyújtott alakításával, ám nem ez az alkotás volt az első filmes szerepe. 2014-ben feltűnt a Sin City: Ölni tudnál érte című filmben, majd később Ryan Murphy American Horror Story című antológiasorozatának két évadában is játszott, amiért ráadásul Golden Globe-díjat is nyert. Legutóbb pedig Ridley Scott A Gucci ház című filmjében kapott szerepet.

Harry Styles

A One Direction szívtiprója Christopher Nolan Dunkirk című filmjében debütált a moziban, de nemrég ismét fejest ugrott a filmkészítésbe. Hamarosan megjelenik a nagylemeze, de a My Policeman és a Ne aggódj, kedvesem! című alkotásokban is láthatjuk. Az utóbbi filmet ráadásul barátnője, Olivia Wilde rendezte, akivel állítólag a forgatáson gabalyodtak egymásba. Vajon a szerelmi viszonyuk mennyire nyomta rá a bélyegét a közös munkára?

Beyoncé

Bármennyire hihetetlen, a Grammy-díjas énekesnő többször is feltűnt a mozivásznon: a 2002-es Austin Powers és a Rózsaszín párduc című filmekkel indította be színészi karrierjét. Később az Oscar-díjas Dreamgirls egyik főszerepét is megkapta, majd a 2019-es Az oroszlánkirály című filmben az egyik szereplőnek, Nalának kölcsönözte a hangját. Beyoncé a mai napig sem távolodott el a mozi világától, hiszen Be Alive címmel dalt írt a Richard király című filmhez, amit a Legjobb betétdal kategóriában Oscar-díjra is jelöltek idén.

Jennifer Hudson

Az énekesnő a 2006-os Dreamgirls című filmmel robbant be a filmszakmába, amiért egy Oscar-díjat is bezsebelt. Nemrég ismét hatalmas lehetőséget kapott, hiszen Aretha Franklin saját maga választotta ki a Respect című önéletrajzi film főszerepére. Akár arra is lehet esély, hogy ezt az alakítását is egy újabb aranyszobrocskával díjazza az Akadémia.

Rihanna

Az énekesnő első filmes szerepe a zenei karrierjéhez fűződik: a 2006-os Minden vagy semmi című filmben önmagaként tűnt fel, később viszont összetettebb szerepeket is elvállalt. A Csatahajó és a Valerian és az ezer bolygó városa című filmekben brillírozott, majd a Bates Motel című sorozatban is feltűnt. 2018-ban pedig olyan világhírű színészekkel mutatkozott a Ocean's 8 – Az évszázad átverése című filmben, mint Sandra Bullock, Anne Hathaway és Cate Blanchett. Egyhamar viszont nem várhatunk tőle újabb szerepeket vagy éppen slágergyanús dalokat, hiszen Rihanna hamarosan anyai örömök elé néz. Reméljük, a jövőben ismét megcsodálhatjuk őt a színpadon és a mozivásznon egyaránt.

Madonna

1985-ben, nem sokkal a Like A Virgin című kultikus lemez megjelenése után az énekesnő a Kétségbeesve keresem Susant című filmben debütált színésznőként, majd 1997-ben megnyerte a Golden Globe-díjat a részben Budapesten is forgatott Evita című musicalfilmben nyújtott alakításáért. Később még több filmben megcsillogtatta a tehetségét: a Halj meg máskor! című James Bond-filmben Pierce Brosnan oldalán ragyogott a vásznon.

Jennifer Lopez

Az énekesnő leginkább romantikus vígjátékokban jeleskedett: az Álmomban már láttalak, az Anyád napja és a Hölgyválasz című filmekben is mosolyt csalt a nézők arcára. Legutóbb viszont egy komolyabb filmdrámában is bizonyíthatott – a Wall Street pillangói egészen a Golden Globe vörösszőnyegére repítette. Hamarosan újabb filmekben is megcsodálhatjuk majd az énekesnőt, akire nemrég ismét rátalált a boldogság. Ben Affleckkel közel 17 év után találtak újra egymásra, és csak úgy ragyognak a boldogságtól.

Cher

Az énekesnő Meryl Streeppel és Kurt Russell-lel szerepelt az 1983-as Silkwood című filmben, majd két évvel később elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legjobb színésznőjének járó díját a Maszk című filmben nyújtott alakításáért. Később az Eastwick-i boszorkányok és a Holdkórosok (Oscar-díjat is kapott érte) alkotásokban láthattuk, legutóbb pedig a Mamma Mia második részében tűnt fel Andy García oldalán.

Zendaya

Az énekesnő 2010-ben kezdett el kacérkodni a színészettel. A mozinézők valószínűleg a Pókember és a Dűne című filmekből ismerik jobban, de a sorozatok világa sem áll tőle távol, hiszen ő játssza az Eufória sorozat főszereplőjét is. Zendaya az Emmy-díjat is elnyerte Rue megformálásáért, és az sem kizárt, hogy ugyanezért a szerepért másodjára is bezsebeli a szobrot. Szerintetek is megérdemli ismét az elismerést?

Justin Timberlake

A tízszeres Grammy-díjas énekes többek között a Social Network – A közösségi háló, a Rossz tanár, a Barátság extrákkal és a Lopott idő című filmekkel is sikert aratott a mozikban, ráadásul a Trollok című animációsfilmhez is megírta a Can’t Stop the Feeling című dalát, amivel egy Oscar-jelölést is begyűjtött.
 

Ne feledjétek, szombat este 18:45-kor Timberlake ismét feltűnik az RTLII képernyőjén Mila Kunis oldalán, ahol pajzán pillanatokból sem lesz hiány:

 

#CinemaKlub#rtl#RTL Klub#popsztár#énekes#zenész#színész#lady gaga#harry styles#jennifer hudson#beyoncé#rihanna#madonna#cher#jennifer lopez#zendaya#justin timberlake#Kultúra

Címlapról ajánljuk