CinemaKlub

Shazam! Itt az első hivatalos kép a filmből!

rtl.hurtl.hu

2018. július 12. 11:39

Befutott végre a DC eddigi legvidámabb filmjének első hivatalos képe, amin Zachary Levi teljes Shazam jelmezben feszít, ennek örömére pedig összeszedtünk minden infót, amit érdemes tudni a karakterről!

Először is jöjjön a kép, amin Jack Dylan Grazer (az egyik kissrác az Az-ból!) és Zachary Levi (aki inkább TV-s szerepekben volt látható eddig) vidáman pózol:


Most pedig a tények! Shazam eredetileg nem DC karakter volt, sőt nem is ezen a néven, hanem Captain Marvelként kezdte pályafutását a Whiz Comics-nál a '40-es években. A DC viszont beperelte a Whiz kiadóját, hogy Captain Marvel egy Superman-koppintás...

A jogokat azért biztos ami biztos alapon megszerezték, és mivel fura lett volna, ha a konkurencia nevét viseli egyik hősük, ezért átnevezték Shazamra. Shazam civilben egy kisfiú, Billy Batson, akit egy varázsló kiválaszt, hogy az igazság bajnoka legyen: ha Billy kiejti a varázsló nevét (Shazam!), belécsap egy villám, amitől szupererővel rendelkező felnőtté változik!

A DC első Shazam! képregénye lényegében újramesélte Billy eredettörténetét a Whiz Comics 2. száma alapján, majd 2011-ben újraindították a sztorit az úgynevezett New 52 füzetekben. A fenti kép alapján pedig úgy tűnik, hogy a film ezt a New 52 verziót veszi alapul.

 


Ebben a változatban Billy egy igazi bajkeverő, aki eltaszítja magától nevelőszülei közeledését. A varázsló kezdetben nem látja tiszta szívűnek Billy-t, viszont elszabadul Black Adam, Shazam főellensége, a varázsló pedig kezd kifutni az időből... Mivel úgy ítéli meg, hogy Billy-ből még lehet jó ember, ezért mégis felruházza szupererővel.

Igen ám, de mivel Billy egy kölyök, ezért legelső alkalommal Shazamként nem hősies tetteket hajt végre, hanem barátjával, Freddy-vel képességeit tesztelik, így pl. megrongálnak egy autót és pénzt lopnak egy ATM-ből...

Ezek után Billy és Freddy a lopott pénzből sört akarnak venni, de a boltot épp kirabolják, Shazam pedig elkapja a betörőt. A tulajdonos hálából annyi chipset és üdítőt ad nekik, amennyit csak elbírnak. Az első hivatalos kép az ezutáni pillanatokat mutatja: Freddy és Billy boldogan iszogatják üdítőjüket a betört ablakú bolt előtt.

Korábban már láthattunk forgatási fotókat, melyek egyikén Shazam egy karácsonyi dekorációval ellátott plázában álldogál. Ez a jelenet is a New 52 képregényekből van: itt csap össze először Shazam és Black Adam. Ámde!


Black Adam nem jelenik meg a Shazam!-ban, mivel a Warner Bros. egy különálló filmet szentel neki, Dwayne Johnson főszereplésével (aki egy rövid cameóra sem ugrik be - ezt maga The Rock nyilatkozta). Helyette Sivana lesz az ellenfél, akit Mark Strong alakít.

A Warner Bros. most minden erejével az idén decemberben debütáló Aquaman-re koncentrál, így rá hegyezik ki a marketinghadjáratot az egy hét múlva, júl. 19-én kezdődő San Diego Comic-Conon, de van egy jó hírünk is!

Maxime Alexandre, a Shazam! operatőre Instagramon elárulta, hogy az első Shazam! trailert is ott mutatják be, méghozzá július 21-én! Reméljük a kedvcsináló online is elérhető lesz...

A teljes film jövő áprilisban kerül a mozikba, kíváncsian várjuk!

Forrás: ScreenRant
#CinemaKlub#shazam#dc#jelmez#fotó#dwayne johnson#the rock#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk