Műsorújság
RTL Most

Új hőseposz van születőben: Aquaman

Esetleg a kedvenc képregény karaktered Atlantisz királya, vagy eddig azt sem tudtad ki ő? Elmondjuk neked, miért is lesz ő az új hősöd és azt is, hogy mi várható a róla szóló filmtől!
Ahogy azt már tudjuk, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, tulajdonképpen az Igazság ligája filmeknek az alapjait fekteti le javarészt.

Bár a főszereplői Batman és Superman, valamint feltűnik mellékszereplőként Csodanő is, nem szabad megfeledkeznünk a további képregény karakterekről sem, mint amilyen például Aquaman, akit csak pár pillanat erejéig láthatunk a vásznon.

Úgy néz ki, nem kell sokáig hiányolnunk, hiszen amellett, hogy feltűnik az Igazság ligája filmekben, Flash-el és Cyborgal, láthatjuk őt önálló filmjében is.Vegyük hát végig, mit érdemes tudnunk a tengeri hősről, illetve milyen információk kerültek napvilágra a készülő mozi kapcsán.

Kezdjük rögtön a legelején:

Aquaman ugyebár Atlantisz királyaként tűnik fel a képregényekben, különleges képességei közé tartozik, hogy uralja a vizet. Sajnos, emellett a legtöbbször meglehetősen ostobaként ábrázolják hősünket, azonban azt is meg kell említenünk, hogy Aquaman több szempontból sem átlagos szuperhős.Ilyen például az a tény, hogy ő valójában rosszfiú, amit a Batman Superman ellenben lévő cameójával, szerintünk bizonyítottak is a készítők.

Mindehhez persze hozzá tartozik az is, hogy bár ereje és képességei nem mindennapiak, mégsem mondhatjuk rá, hogy idegen lenne, mint mondjuk Superman és arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy egy királyról van szó, aki uralkodik népe felett, amit természetesen nem egyedül tesz, hiszen segítségére van ebben felesége, Mera, akit mint nemrég kiderült Amber Heard fog alakítani.
 

Ha pedig a színészeknél tartunk, tökéletes választásnak ígérkezik Jason Momoa Aquaman szerepére, aki a már említett feltűnésekor is egyetlen pillantásával tudtunkra adta, bizony ezzel a tengeralatti keményfiúval nem éri meg szórakozni.

Ennek ellenére, az a hír járja, hogy ez a film sokkal vidámabb lesz, mint a már megszokott borús és egyhangú filmek, melyek eddig készültek a DC képregény univerzumból.

„Aquaman egy olyan személy, akin az évek során sok ember gúnyolódott és éppen ezért azt gondolom, hogy ez mókás lesz! Ténylegesen megmutatni egy igazán különböző, hűvös, agresszív oldalát ennek a karakternek, de ugyanakkor, nem feledkezem meg arról sem, hogy jól szórakozzunk.” -nyilatkozta James Wan, rendező.

Reméljük Wan elképzelése a szórakoztatásról, különbözik Zack Snydernek a viccre vonatkozó elképzelésétől.Mégis furcsa nekünk ebben a koncepcióban a rendező személye, hiszen James Wan eddig többnyire horror filmeket, illetve a több mint egymilliárd dollár bevételt hozó Halálos iramban 7-et jegyzi. Talán ennek a két műfajnak a keveredése meghozhatja a képregényfilm sikerét, melyet ezidáig ebben az univerzumban nem igazán sikerült elérni?

Annyi bizonyos, hogy ha hihetünk a rendező szavának, akkor különleges víz alatti világot és társadalmat ismerhetünk meg, valamint őrült tengeri teremtményeket és vízi szörnyeket is ígért Wan.

A film cselekménye sajnos még nem derült ki, azt azonban tudni lehet, hogy ahol az Igazság ligája filmek véget érnek, ott kezdődik a tengeri harcos története.
 

Tehát Aquaman 2018 nyarára úszik be a mozikba, a Csodanő, az Igazság ligája és a Flash képregényeken alapuló alkotások nyomában.

Képek: Tumblr
Forrás: Cinemablend, Comicbook.com , enstarz.com, screencrush.com

Legnézettebb videók