CinemaKlub

Jöjjön 5 legendás zenészt bemutató szuper film!

rtl.hurtl.hu

2016. október 13. 15:04

Janis Joplin életét filmre viszik és sosem találnátok ki, hogy ki fogja alakítani az énekesnőt! Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a végeredményt és reméljük, lesz olyan jó, mint azok a mozik, amiket összegyűjtöttünk nektek!

Négy évvel ezelőtt, már volt arról szó, hogy az ideje korán elhunyt énekesnő életéről film készül, amit Sean Durkin rendez, Michelle Williams főszereplésével, aztán ugyanebben az évben szárnyra kapott a hír, hogy Lee Daniels is elkészít egy filmet Joplin-ról, aminek főszereplője Amy Adams lett volna.

Most pedig úgy tűnik, ismét Sean Durkin kapja meg a lehetőséget, hogy Janis Joplin-ról forgasson mozit, amiben Michelle Williams alakítja majd a nagyhangú énekesnőt!

Ez persze nem meglepő, hiszen a színésznő már nagy sikert ért el egy másik ikonikus női alak megformálásával, az Egy hét Marilynnel című filmben, melyben a szintén tragikus véget érő szőkeséget játszotta.

Bár mi nem vagyunk biztosak benne, hogy Williams törékeny termete és baba arca, megfelelő választás Woodstock érces hangú blues énekesnőjéhez. Reméljük lesz olyan jó film, mint a listánkon szereplő alkotások!

Lássuk, milyen zenészek életét vitték már szélesvászonra, kisebb-nagyobb sikerrel az elmúlt években:

1. I’m Not There – Bob Dylan életei

A mai napon irodalmi Nobel-díjat kapó énekes előtt, ugyanolyan különleges filmmel tisztelegtek, mint amilyen maga Dylan is!

Az alkotásban ugyanis a zenész több korszakát is bemutatják, melyek során minden egyes stílusváltásnál a színész is megváltozott, aki Dylant alakította. Így lehetséges, hogy Richard Gere, Heath Ledger, Christian Bale, de még Cate Blanchett is látható az énekesként! (Mellesleg a színésznő talán a leghitelesebb, aki a megszólalásig hasonlít a magánakvaló Bob Dylan-re!)

2. A nyughatatlan

Johnny Cash életét és viharos házasságát mutatja be. A film forgatókönyvét maga Johnny Cash írta, az őt alakító Joaquin Phoenix-et pedig Oscar-díjra jelölték, ahogyan Reese Witherspoont is Cash feleségének June-nak az eljátszásáért, amit az addig csak habkönnyű filmekben játszó színésznő el is nyert!

3. Piaf

A francia sanzonok királynője, Edith Piaf szintén Oscar-díjat hozott egy szerencsés színésznőnek, aki nem más volt, mintMarion Cotillard. Azt azonban kevesen tudták a film elkészültéig, hogy a szintén sikeres énekesnő mögött tragikus gyermekkor állt, ahogyan azt is, hogy sajnos a szerelmi élete sem volt olyan szerencsés.

4. John Lennon – A fiatal évek

A Beatles alapítója a napokban lett volna 76 éves, amit sajnos már nem érhetett meg. A fiatalkoráról szóló filmet Sam Taylor-Johnson rendezte, aki A szürke ötven árnyalatát is rendezte, a főszereplője pedig Aaron Taylor Johnson, akivel a közös munka hozta össze a rendezőnőt, és aki a Bosszúállók: Ultron kora  című film Higanyszálaként lehet számunkra ismerős.

Mindezek mellett a film egy érdekes ambiciózus fiatalembert mutat be, aki annak ellenére alapít egy zenekart, hogy sosem tanult semmilyen hangszeren játszani, ez pedig még érdekesebb annak a fényében, hogy Lennon-t a világ egyik legmeghatározóbb zenészeként ismerjük el, azóta is.

5. 8 mérföld

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy már életében film készül róla, az egyik ilyen Eminem, akinek karrierje olyan erővel robbant be, hogy amint világszerte ismerni kezdték a dalait, rögtön a mozi kedvelőket is meghódította. A raper által alakított főszereplő, hasonló nehézségeken megy  keresztül a filmben, mint maga Eminem. De azt valószínűleg Eminem sem gondolta volna, hogy egyszer Oscar-díjat fog nyerni a legjobb eredeti filmzene kategóriában!

Forrás: indiewire.com
Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#Filmek#érdekesség#lista#janis joplin#bob dylan#oscar-díj#michelle williams#cate blanchett#heath ledger#christian bale#eminem#reese witherspoon

Címlapról ajánljuk