Műsorújság
RTL Most

Gyereksztárok, akik meghódították Hollywoodot!

Rengeteg, díjakkal és kritikai elismeréssel büszkélkedő A-listás színész már gyerekkorában tudta, hogy mit akar. Összegyűjtöttük nektek a legnagyobb neveket közülük!

Izgalmas hétvégének nézünk elébe, hiszen szombaton 18:50-kor indul a Kicsi Óriások című tehetségmutató műsor az RTL Klubon, amelyben a gyerekeké lesz a főszerep, és persze azé, hogy mindenki ráeszmélhessen: a tehetség nemcsak a nagyok kiváltsága. Sőt!

Ennek bizonyítására egy picit elmerültünk a filmes világban, és megnéztük, mégis kik azok az elismert színészek és színésznők, akik már gyerekkorukban megindultak a színjátszás irányába, akik már akkor bebizonyították: bennük bizony minden megvan ahhoz, hogy Hollywood idővel a lábaik előtt heverjen.

Felkészültetek? Akkor rajtoljunk!

Ryan Gosling

A jelenleg hazánkban forgató sztár – a Szárnyas fejvadász második részében hepajkodik majd Harrison Ford oldalán – már jócskán bebizonyította, hogy sokoldalúan tehetséges. Rengeteg műfajt kipróbált már, legyen szó egy friss musicalről, amit mindenki dicsér (Kaliforniai álom), vígjátékról (Őrült, dilis szerelem), romkomról (Szerelmünk lapjai), jövőbeli kultfilmről (Drive), neki tényleg minden megy. És eléggé régóta tudja, hogy szerepelni akar: a kanadai színész 12 évesen Justin Timberlake és Christina Aguilera oldalán kezdte el a karrierjét a Mickey Mouse Clubban. Ezután jöhettek a tévés szerepek, végül pedig a totális siker.


Jodie Foster

Az egyetemet (Yale) végzett, kétszeres Oscar-díjjak büszkélkedő színésznő, aki megannyi szerepe mellett az utóbbi években a rendezéssel is kacérkodik (Pénzes cápa, A hódkóros) már 7 évesen megkezdte a színjátszást. A kezdeti tévés szerepek utáni igazi áttörést Robert DeNiro oldalán a Taxisofőr hozta meg, amiért Oscarra is jelölték – ekkor csupán 14 éves volt. A jelölést később igazi szobrokra is beváltotta, többek között egyik leghíresebb szerepével a Bárányok hallgatnak Claricével.

Leonardo DiCaprio

A fiú, akibe mindenki beleszeretett a Titanicban. A színész, akinek már évek óta odaadnánk az Oscart. És a férfi, akiből a világ legtöbb mémje született meg eddig. DiCaprio is zsengén kezdett neki a filmes létnek: első tévés szerepeit például már 5 évesen letudta. Aztán szép lassan jöhetett a megfontolt karrierépítés olyan filmekkel, mint az Ez a fiúk sorsa, az Egy kosaras naplója, a Rómeó és Júlia, az Eredet, a Wall Street farkasa és legutóbb a Visszatérő – amivel végre megkapta első Oscar-díját. Rengeteg szerep, megannyi alakítás, elismerés és egy végtelenül hosszú pálya.


Natalie Portman

Az Oscar-díjas színésznő 13 évesen kapta meg élete egyik legnagyobb szerepét: a Leon, a profiban játszotta Matildát, majd 16 évesen Tim Burton Támad a Mars! című alkotásában is feltűnt. Portman már akkor nagyon éretten kezelte a népszerűséget, nevét is azért változtatta meg, hogy óvja a magánéletét, nem csoda, hogy a szépség sikere azóta is töretlen!

Emma Watson

Mindenki Hermione Grangere. A göndör fürtökkel megáldott lány, aki a szemünk láttára cseperedett fel Harry Potteres társaival/barátaival együtt. A majd egy évtizedes folyamatos HP-forgatás után komoly útegyengetésbe kezdett, egy időre – tanulmányai miatt – még a színészkedést is félretette. Ez persze nem tartott sokáig, így olyan filmekben láthattuk, mint például az Egy különc srác feljegyzései vagy az Egy hét Marilynnel. Nemsokára ráadásul újra visszatér a mesék világába, hiszen ő alakítja majd Belle-t a Szépség és a szörnyeteg legújabb feldolgozásában.


Nicholas Hoult

Ki ne emlékezne az Egy fiúról című film kicsit csúnyácska, de imádnivaló kis srácára, aki már akkor méltó partnere volt olyan színészeknek, mint a ’90-es évek szívtiprójának, Hugh Grant-nek, vagy a gyönyörű Rachel Weisz-nek? Hoult később eljátszott egy igazi problémás tinit egy sorozatban, amiben már sejteni lehetett, itt nem fog megállni! Így is lett, a kisfiúból lassan sármos sztárrá nőtte ki magát, aki olyan bombázóval járt évekig, mint Jennifer Lawrence és olyan mozikban szerepel, mint amilyenek az X-Men-filmek, a Mad Max: A harag útja alkotások.

Christian Bale

A szintén Oscar-díjas színész is korán kezdte az ipart, ugyanis 13 évesen őt választották ki Steven Spielberg háborús drámájának főszerepére, A nap birodalma Jimjének szerepére. Az alkotásban olyan színészekkel dolgozhatott együtt, mint John Malkovich, majd három évvel később A kincses szigetben is újabb nagy szerepet kapott, Charlton Heston és Christopher Lee oldalán. A sármos színésznek egyszerűen azóta sem sikerült melléfognia, gondoljunk csak a kisebb szerepeire, mint amilyen a Kisasszonyokban volt, vagy az olyan kultfilmekre, mint az Amerikai Pszicho! Ó, és ugye ő volt Batman!

Joseph Gordon-Levitt

A kedves mosolyú sztár már 4 évesen a színpadon szerepelt az Óz, a csodák csodája Madárijesztőjeként. Ezután következtek a különböző reklámfilmek, majd a nagyobb lélegzetvételű alkotások felé kanyarodva együtt játszott Patricia Arquette-tel és Tate Donovannal a Bankrabló a feleségem című családi vígjátékban. A 10 dolog, amit utálok benned hősszerelmes Cameron James-ére pedig mindannyian felfigyeltünk, - még úgy is, hogy Heath Ledger és Julia Stiles voltak a partnerei –, hogy aztán egy életre a szívünkbe zárjuk az 500 nap nyár főszerepéért.

És hogy mire számíthatunk szombaton a Kicsi Óriások tehetségeitől? Kattints a videóra!

Képek: Tumblr

Legnézettebb videók