KERESÉS search-close

terror

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "terror"

Top 2 - 9/11 sem úszta meg a konspirációs elméleteket

A New York-i World Trade Center tornyaiba csapódó repülőgépek látványa örökre az emlékezetünkbe égett. A szeptember 11-én összesen 4 gépet térítettek el terroristák, a támadásokban 3000 ember vesztette életét. A merényleteket az Al-Kaida terrorszervezet és annak vezetője, Oszama Bin Laden vállalta magára. A világ még fel sem ocsúdott a tragédiából, amikor megjelentek az első konspirációk az amerikai kormány esetleges titkos szerepéről a tragédiában.

Újabb halottak Srí Lankán


szerző:
2019.04.27. 18:19
Újabb halottak Srí Lankán

Újabb 15 halott Srí Lankán. Razzia közben iszlamista terroristák felrobbantották magukat egy házban. A detonációkban nők és gyerekek is meghaltak. Egy másik házban közben rengeteg fegyvert, és robbanóanyagot találtak a katonák. Srí Lankán továbbra is pattanásig feszült a helyzet a Húsvét vasárnapi, 250 ember halálát okozó merényletsorozat miatt.

Terror sújtotta övezetre emlékeztet Párizs belvárosa

A rohamrendőrség mellett már a hadsereget is ki kellett vezényelni a sárgamellényes tüntetők ellen.

Eltemették a múlt pénteki újzélandi mészárlás első két áldozatát

Az apa és fia a szíriai polgárháború elől menekült az országba. Egy szélsőjobboldali terrorista ötven embert ölt meg, amikor két mecsetben is lövöldözni kezdett. Ezt élőben közvetítette az interneten, ami miatt többen a közösségi oldalak felelősségét is felvetették.

17 perces élő videóban közvetítette az elkövető a tömegmészárlást!

Megrendülten nyilatkozott az a mentőtiszt, aki elsőként érkezett a kollegáival az új-zélandi Christchurchbe ahhoz a muszlim mecsethez, ahol pénteken egy férfi lövöldözni kezdett. Az elkövető válogatás nélkül lelőtt mindenkit, aki az útjába került, mindezt pedig egy 17 perces élő videóban közvetítette Facebookon. A támadás során ötvenen meghaltak, negyvenkilencen pedig súlyosan megsérültek.

Szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét

Vonattal érkezett Bukarestből Magyarországra az új-zélandi terrorista tavaly november végén - közölte a Terrorelhárítási Központ. Ennél többet egyelőre nem tudni arról, mit csinált itt a férfi, aki pénteken 50 embert mészárolt le két mecsetben az új-zélandi Christchurch városában. Közben az ország miniszterelnöke bejelentette, hogy szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét. Eddig ezt a vadászok és a fegyverlobbi rendre meghiúsította.

Terrortámadás Új-Zélandon, két mecsetben lövöldöztek

49-en meghaltak, 20-an pedig megsebesültek, amikor két új-zélandi mecsetben tüzet nyitottak a hívőkre. Egyikük, egy 28 éves ausztrál férfi élőben közvetítette az interneten a mészárlást. Fegyvereire és a tölténytáraira muszlimok elleni harcok egyes eseményeinek dátumát írta. Legalább három magyar vonatkozású is van rajtuk.

Javítóintézetbe kell menniük

Két fiút ítélt ma el a debreceni bíróság. A vád szerint egyikük 12, barátja 13 éves volt, amikor az iskolában napi rendszerességgel terrorizálták a náluk kisebb gyerekeket. Ütötték, rúgták őket. Olyan is volt, hogy fejüket a wc csészébe verték. Egyikük szegycsontját is eltörtét. A két gyerek tagadja a vádakat.

Terrorizálhatta élettársát a nő

Szomszédai szerint terrorizálta élettársát az a drégelypalánki nő, aki a gyanú szerint a hétvégén mellkason szúrta párját. A helyiek szerint sokszor veszekedtek, a férfi emiatt többször az autójában éjszakázott. Ismerőseik azt mondták, ezúttal is ez történt: miután az asszony késsel megfenyegette, ő a kocsijába menekült, de élettára utánament, kirángatta, majd megkéselte.

Durva támadás a párizsi utcákon

Négy éve ezen a napon borzalmas terrortámadás történt Párizs 11. kerületében. A célpont egy szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztősége volt. Tizenketten meghaltak, további négyen súlyos sérüléseket szenvedtek, miután délelőtt fél tizenkettőkor legalább két fegyveres megtámadta őket. A gépfegyverekkel felszerelt terroristák két rendőrt is kivégeztek, az egyik gyilkosságot egy szemtanú mobiltelefonjával rögzítette.

Betontömbök és civil rendőrök a karácsonyi vásárokban

Civil és egyenruhás rendőrök is lesznek a karácsonyi vásárokon, Budapesten. A rendőrök azt kérik: mindenki figyeljen a tárcájára, és kevés készpénzt tartson magánál. A vásárolt ajándékokat pedig ne hagyják a kocsik utasterében. Több helyen betontömböket is kihelyeztek a vásárok környékén. Ezek akadályozzák meg az esetleges támadásokat.

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Néhány napja egy 10 éves kisfiút támadott meg egy kutya az utcán, korábban pedig egy csivavát mart meg egy elszökött eb. A várpalotaiak félnek az utcán sétálni, azt mondták többször előfordult már, hogy a kiszökött kutyák agresszíven viselkedtek

Szabadulhat a késelő kamasz

Napokon belül szabadulhat az a fiatal fiú, aki még 13 évesen hasba szúrta egyik ismerősét. Kiderült, az akkor 17 éves kamasz rendszeresen terrorizálta és verte a nála kisebb fiút, aki így akart véget vetni a megalázásoknak. Több mint egy éve van javítóintézetben, ahol a bíróság szerint sokat fejlődött. Magántanuló, szeretné befejezni az iskolát és hegesztő akar lenni. A bíró szerdán lehetőséget adott neki arra, hogy mindezt valóra váltsa és azzal engedte el, hogy reméli, tanult a hibáiból.

 Elítélték a manhattani merénylőt

Terrorizmus vádjában bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki öngyilkos merényletet akart elkövetni tavaly New York-ban. A város egyik legforgalmasabb részén hozta működésbe a testére szerelt bombát, amitől végül ő sérült meg a legsúlyosabban. A merényletet a biztonsági kamerák rögzítették.

Hiába bizonygatta az ártatlanságát

13 és fél évet kapott első fokon az a férfi, aki a bíróság szerint jómódú romákat akart kifosztani és megölni az országban. Három éve fogták el őt és társát. Akkor még teljesen más ügyben nyomoztak ellenük.

9/11: A hős kutyákra is emlékeztek

17 évvel ezelőtt, szeptember 11-én, a New York-i tűzoltóság 200 egységet küldött az összedőlt tornyokhoz. A hivatalos szerveknek több, mint 300 kutya segített túlélőket keresni a romok között. Voltak olyan négylábúak, akik Kanadából, Puerto Ricoból és Európából érkeztek a helyszínre csak azért, hogy segítséget nyújtsanak embertársaiknak.

Családtagok voltak a merénylők

Hattagú család hajtott végre terrortámadást három keresztény templom ellen Indonéziában. Gyerekek is részt vettek a merényletben. Legalább 13-an meghaltak és sokan megsebesültek.

 

Kettős merénylet Kabulban

Újságírók voltak a célpontjai annak a kettős bombamerényletnek, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre az afgán fővárosban. 28 halálos áldozata van a detonációknak. Nyolc újságíró vesztette életét, köztük az AFP francia hírügynökség sztárfotósa.

Terrortámadással és mészárlással fenyegetőzött egy pécsi férfi

Terrortámadással és mészárlással fenyegetőzött egy pécsi férfi tavaly ősszel, most emeltek vádat ellene. Négyszer hívta a segélyhívót, megfenyegette a rendőröket és családtagjaikat is. Az összes beszélgetést rögzítette a rendszer. Ha bűnösnek találják, akár 3 év börtönt is kaphat közveszéllyel fenyegetés miatt.

A világhírű énekesnő 10 évig élt terrorban férje mellett

Tavaly számoltunk be arról, hogy Mel B-t több éven keresztül bántalmazta és terrorban tartotta a férje. A Spice Girls egykori énekesnője tavaly megszerezte gyerekeinek felügyeleti jogát és megkapta a távoltartási végzést. Az énekesnőt fizikailag és lelkileg is bántotta férje, volt, hogy az ausztrál X-Xaktor felvétele után ököllel arcon csapta. Nemcsak az életét, a karrierjét is tönkre akarta tenni. Volt párja azzal is megfenyegette, hogy kiteregeti korábbi közös házi videóikat.

Kémkedett vagy tőrbe csalták?

A sztálini terror egykor rettegett hírű börtönében tartják fogva azt a norvég nyugdíjast, akit kémkedéssel vádolnak az orosz hatóságok. A volt határőrt még decemberben tartóztatták le, amikor állítólag a CIA-nak akart megszerezni hadititkokat.

Intézkedési terv pedagógusoktól?

Ha megkérünk egy szakácsot, hogy csinálja meg a házunkon a tetőt, lehet, hogy furán néz majd ránk. Ugyanígy tesznek most sok óvodában és iskolában az intézményvezetők és a pedagógusok is, akiktől azt kéri az ország vezetése, hogy készítsenek intézkedési terveket terrortámadás esetére.

Terrorizálhatta a gyerekeket

Terrorizálta, megalázta és nem egyszer bántotta 9-10 éves diákjait egy nyíregyházi tanár a vád szerint. Kedden állt először bíróság elé. A testnevelő tanár mindent tagad. Az ügyészség szerint a gyerekek rettegtek tőle.

 

New York: a terror régi-új arca

Egy New Yorkban élő magyar férfi mesélt a Fókusz kamerájának arról, hogy ő hogyan élte meg a keddi terrortámadást. Szerencsére a müncheni terrortámadással ellentétben az amerikainak nincs magyar áldozata.

Vadpulykák tartják rettegésben az amerikai várost

Vadpulykák tartják rettegésben az Egyesült Államokbeli Boston egyik külvárosának lakóit. Megtámadják az embereket, a háziállatokat, közlekedési baleseteket okoznak, vagy épp feltartják a forgalmat. A rendőröknek már több megvadult pulykát kellett kilőniük.

 

Újabb terrortámadástól tartanak

A brit rendőrség letartóztatott egy tizennyolc éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehetett a pénteki robbantásos merénylethez a londoni metróban. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a doveri kompkikötőben fogták el. A hatóságok újabb támadástól tartanak, ezért a terrorkészültséget a legmagasabb, kritikus szintre emelték.

 

Házilag készített bomba robbant Londonban

Házilag készített bomba robbant Londonban a metrón. Huszonkét ember került kórházba, többségük égési sérülésekkel. A szemtanúk a kaotikus jelenetekről meséltek és arról, hogy az a szerencse, hogy a szerelvényről menekültek nem taposták agyon egymást. A Sky televízió úgy tudja: a rendőrség a biztonsági kamerák felvételei alapján már azonosították a robbantót. A szigetországban a történtek ellenére nem emelték a terrorkészültség szintjét

Szomorú emlékezés szeptember 11-re!

16 évvel ezelőtt történt az Egyesült Államokat ért legsúlyosabb terrortámadás – az ikertornyok összedőlését eredményező támadásról közösségi oldalaikon emlékeztek meg a hírességek.

16 éve történt, de akik ott voltak, sosem felejtik el

A szeptember 11-i New York-i terrortámadás örökre megváltoztatta nem csak Amerika, de az egész világ életét. A tragikus képsorokat milliók nézték élőben a tévéképernyők előtt, sok magyar pedig a helyszínen a saját szemével élte át a borzalmakat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 Két városban két támadás

Alig másfél óra alatt két iszlamista támadás történt katonák és rendőrök ellen, az egyik Brüsszelben, a másik Londonban. Brüsszelben egy késsel felfegyverkezett szomáliai származású férfi rontott a katonákra. Nem sokkal ezután egy karddal felszerelkezett férfi jelent meg a Buckingham palotánál. A brüsszeli támadót lelőtték, a londonit őrizetbe vették.

 

Óriási robbantást terveztek

A belga hatóságok már tavaly felhívták a spanyol rendőrség figyelmét a barcelonai terroristák vezetőjére, ott azonban nem ítélték veszélyesnek a büntetett előéletű férfit. Egyre több dologra derül fény a terrorszervezetről, köszönhetően elsősorban a négy élve elfogott gyanúsított vallomásainak.

Még keresik a barcelonai gázolót

Tudósítónk Litauszky Balázs továbbra is Barcelonában van.

Robbantani is akartak a gázolók

A barcelonai áldozatot között találták meg az eltűnt 7 éves kisfiút. Holttestét apja azonosította. Az áldozatokért a Sagrada Familia Bazilikában tartottak gyászmisét. A helyi lapok úgy tudják, a világhírű épületet is fel akarták robbantani a terroristák. A rendőrök közben 120 gázpalackot találtak abban a házban, ahol a merénylők előkészíthették a támadásokat.

Tanácsok terrortámadás esetére

A lehető leghamarabb elhagyni a helyszínt, ha lehet, elrejtőzni és értesíteni a hatóságokat - a biztonságpolitikai szakértő szerint ezeket kell tenni, ha valakinek a közelében terrortámadás történik. Még most hétvégén is sok magyar turista utazik Barcelonába, az utazási irodák szerint eddig még senki nem mondta le az útját a katalán fővárosba. Azt tanácsolják a turistáknak, hogy elutazás előtt, regisztráljanak a Külügyminisztérium honlapján.

Tüntetés és ellentüntetés Barcelonában

Most pedig kapcsoljuk Barcelonából tudósítónkat Litauszky Balázst.

Egyre többet tudunk az áldozatokról

Nyoma veszett egy ausztrál kisfiúnak a barcelonai terrortámadás után. Anyja súlyos sérülésekkel kórházban fekszik, de a gyerekről semmit sem tudni. Közben egyre több minden derül ki a terrortámadás áldozatairól. Például arról a férfiról, aki az utolsó pillanatban lökte odébb fiát, az apa meghalt, a fiú túlélte.

Folyik az embervadászat Spanyolországban

A terrortámadás újabb gyanúsítottja után indult hajsza Spanyolországban. Kiderült, hogy mégsem ölhették meg a barcelonai merénylethez használt autó sofőrjét. Most egy 22 éves, szintén marokkói származású férfit keresnek a spanyol hatóságok. Kiderült, hogy terroristák még nagyobb merényletet terveztek, gázpalackokkal teli teherautót akartak felrobbantani egy forgalmas helyen.

Szervezett terroristasejt állhatott a támadások mögött

A hatóságok szerint egy jól szervezett terroristasejt állhatott a csütörtöki terrorista támadások mögött, ennek több tagját azóta lelőtték, vagy letartóztatták. Nagyobb támadást terveztek, de bombagyártás közben véletlenül felrobbantotta magát a csoport több tagja.

Fókusz 2017-08-18


szerző:
2017.08.18. 19:00
A világ elítéli a merényletet

Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is táviratban fejezte ki részvétét a barcelonai áldozatok hozzátartozóinak. A terrortámadást valamennyi politikai párt elítélte. Más országok államfői és politikusai is sorra küldik részvét-üzeneteiket a spanyoloknak és a város lakóinak.

Több merényletet is túléltek

Ott volt a 22 halottat követelő manchesteri terrortámadásnál és most a Ramblán is egy brit férfi. Egy ausztrál lány pedig néhány hónapon belül három európai merénylet helyszínén is ott volt, Barcelona előtt Londonban és Párizsban is. Most azt mondta az egyik rádiónak, hogy az életéért futott.

Autó – a terroristák új fegyvere

Pár óra alatt meg lehet szervezni egy autós terrortámadást, a hatása azonban óriási. Épp ezért használják előszeretettel ezt a módszert a szélsőségesek. Az első ilyen támadásokat Izraelben követték el. A kétezres évek elejétől ott hatvan ilyen akció volt. Európában ilyen típusú támadás miatt Nizzában haltak meg a legtöbben. Akkor 86 embert gázolt el egy teherautóval egy terrorista. Sem ott, sem Barcelonában nem akadályozta semmi az emberek között száguldó autó mozgását.

Egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé

Nyolc órával a barcelonai merénylet után a 120 kilométerre fekvő Cambrils-ben, egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé. Heten sérültek meg köztük egy rendőr. A kórházban az egyik áldozat, akit leszúrtak, belehalt sérüléseibe. A támadókat a rendőrök üldözték, négyet a helyszínen lelőttek, egyikük pedig a kórházban halt meg. Egy brit judo bajnok telefonjával rögzítette, ahogy az egyik terroristát lelövik a rendőrök.

„Sikítva menekültek az emberek”

Sikítva menekültek az emberek - ezt látta tegnap egy magyar nő a munkahelye ablakából Barcelonában, nem messze a terrortámadás helyszínétől. Tudósítónk, Litauszky Balázs több magyarral is beszélt - egy környéken élő asszony éppen egy órával a támadás előtt sétált arrafelé, és már a metrón ült, amikor lezárták a vonalakat a merénylet miatt. Másvalaki éppen szembetalálkozott a menekülő tömeggel, onnan tudta meg, hogy baj van.

Már 15 évesen gyilkolni akart

Egyre több részlet derül ki a barcelonai merénylet fő gyanúsítottjáról, a marokkói származású fiatalemberről. Már 15 évesen arról írt az interneten, hogy kiirtaná a hitetleneket. A hatóságok szerint egy jól szervezett, legalább tíztagú terroristasejt állhat mögötte, amelynek tagjai a barcelonai akció után éjszaka egy újabb gázolásos támadást végrehajtottak, és robbantásos merényletet is tervezhettek.

13 halott, 130 sebesült

13 halálos áldozata és több mint száz sebesültje van a barcelonai terrortámadásnak. Csütörtök délután a katalán város híres sétálóutcáján, a Ramblán egy kisteherautó hajtott nagy sebességgel a járókelők közé. A támadó elmenekült, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene. A merénylettel egy fiatalkorú marokkói származású, szélsőséges iszlamista férfit gyanúsítanak.

MAGYAR SZEMTANÚ: Az iroda ablakából látta a menekülő tömeget

A Híradónak nyilatkozó Bozsó Beáta a Placa de Catalunya környékén dolgozik, egy irodaházban. Azt mondja, kollégáival az iroda ablakából figyelték, ahogy rohanni kezd az utcán a tömeg, mindenki fejvesztve menekült, hogy biztonságos helyre jusson.

Megerősítették, nincs magyar áldozata a barcelonai terrortámadásnak

A külügyminisztérium péntek délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette, nincs halálos áldozata a csütörtök esti barcelonai merényletnek. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, egy magyar nő könnyebben megsérült, őt miután ellátták, csütörtök este hazaengedték a kórházból. A  minisztériumnak egyelőre nincs információja arról, hogy a cabrilisi támádásnak lenne magyar sebesültje, de hivatalos tájékoztatást a sérültek állampolgárságáról még nem kaptak a spanyol hatóságoktól. 

További részletek az RTL Híradóban. 

Megemlékezés a barcelonai terrortámadás áldozatairól

Eddig 14 halálos áldozatot követelt a csütörtök esti barcelonai terrortámadás, és több mint százan megsérültek. A sebesültek között  26 francia állampolgár van, 11-en válságos állapotban. A péntek hajnali cabrilisi merénylet egyik sérültjének életét nem tudták megmenteni, a további hat sebesültet kórházban kezelik. 

Terrortámadás Barcelonában


szerző:
2017.08.18. 09:29
Terrortámadás Barcelonában

Már 14 halálos áldozata, és több mint száz sérültje van a csütörtök esti barcelonai terrortámadásnak, köztük egy magyar nő, aki könnyebb sérülésekkel került kórházba. A rendőrség azonosította az elkövetőt, egy marokkói származású férfit keresnek. Péntek hajnalban, egy a katalán fővároshoz közeli településen is furgonnal hajtottak emberek közé, hatan megsérültek és egy ember meghalt, a támadókat a helyszínen lelőtték. Mindkét akciót magára vállalta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. 

Barcelona legforgalmasabb utcájában gázolt el embereket egy furgon

Hat óra előtt néhány perccel a spanyol város legforgalmasabb turista utcáján, a La Ramblan az emberek közé hajtott egy kisteherautó. A spanyol rendőrség terrortámadásként kezeli az eseményeket. A halálos áldozatok száma folyamatosan nő, a spanyol El Pais lap szerint jelenleg tíz halottja és legalább húsz sebesültje van a támadásnak.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Hithű náci volt a gázoló

Meggyőződéses náciként jellemezte egykori tanára a Charlottesville-i gázolót, aki egy antifasiszta tüntetésen a tömegbe hajtva egy embert megölt, 19-et pedig megsebesített. A Fehér Ház terrortámadásnak nevezte a merényletet. A városban továbbra is pattanásig feszült a helyzet, a szélsőjobb vezetőjét vasárnap rendőröknek kellett kimenteni a feldühödött tömeg elől.

Kórházban a merénylő

Egy 36 éves algériai származású férfi volt az, aki tegnap katonák közé hajtott Párizsban. A menekülő támadót az autópályán fogták el. Több golyót kapott a rendőröktől. Jelenleg kórházban kezelik, de nem életveszélyes az állapota. A hat sérült katona jobban van.

Európán állhat bosszút az Iszlám Állam?

Azután, hogy az iraki Moszult sikerült visszafoglalni az Iszlám Állam terrorszervezettől szakértőnk szerint koránt sincs vége a terrorveszélynek. Kaiser Ferenc szerint Moszul elvesztése után megint lesz néhány radikális, aki úgy érzi, hogy most neki kell valamit tennie. Az Iszlám Állam európai harcosai állhatnak bosszút az iraki ostromért. Elképzelhető, hogy a következő hetekben újra európai nagyvárosok lesznek terrortámadás célpontjai. Nézze vissza a teljes adást ITT!

TERROR: öngyilkos merénylő Párizsban

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Élysée sugárúton hétfő délután. Az ütközés után a kocsi kigyulladt, a sofőrje meghalt, mások nem sérültek meg. A francia belügyminiszter merényletkísérletnek minősítette a történteket.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25
A terrortámadás másnapján: félelem, gyász, nyomozás

Tudják, ki volt az öngyilkos merénylő, de a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozták nyilvánosságra a nevét. A rendőrség azt probálja kideríteni, hogy egyedül tervelte-e ki a támadást, vagy egy csoport tagja volt. A robbantással kapcsolatban még három embert letartóztattak. A londoni kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be. A terrortámadás miatt felfüggesztették a parlamenti választási kampányt.

Terrorámadás Manchesterben

Huszonketten meghaltak ötvenkilencen pedig megsebesültek amikor hétfőn késő este robbanás történt Ariana Grande koncertje után. Többen eltűntek, őket még mindig keresik. A fiatal amerikai énekesnő a tinédzserek körében rendkívül népszerű, így az áldozatok többsége is tizenéves. A brit hatóságok tudják ki volt az öngyilkos támadó, de egyelőre nem hozták nyilvánosságra a nevét. A merénylettel kapcsolatban napközben három embert tartóztattak le. Az Iszlám Állam egy videóüzenetben közölte, terrorszervezetük a felelős a merényletért.

Bomba robbant Ariana Grande koncertjén

Bomba robbant Ariana Grande manchesteri koncertjén, a támadásban  22 ember vesztette életét és 59 sérült meg. Tegnap éjjel Grande fellépése már véget ért, a több mint húszezer fős tömeg pedig már kifelé szállingózott az arénából, mikor robbanást lehetett hallani.

 

TERROR: Menekülés és pánik a koncert után

Merénylet a koncert végén. 22-en meghaltak 59-en pedig megsebesültek amikor tegnap késő este robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjén. Többen eltűntek. Őket még mindig keresik. A fiatal amerikai énekesnő a tinédzserek körében rendkívül népszerű, az áldozatok  túlnyomó többsége is tizenéves lány.

22-en haltak meg a manchesteri robbantásban, Ariana Grande koncertje után

Helyi idő szerint hétfőn este pár perccel fél 11 után hatalmas robbanás rázta meg a Manchester Arénát, ahol Ariana Grande amerikai énekesnő adott teltházas koncertet. A 21 ezer férőhelyes koncertteremben a robbanás után hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek. Valószínűleg terrorcselekmény történt, egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A legfrissebb adatok szerint 22-en meghaltak, és 59-en megsebesültek.

Így telik egy nap a magyar Terrorelhárítási Központban!

A híradásokban csak annyit lehet látni, hogy maszkos, fekete ruhába öltözött emberek néhány másodperc alatt hátrabilincselt kézzel hozzák ki a bűnözőt a házból. Vajon hogyan zajlik egy ilyen kommandós akció? Három évvel ezelőtt a Házon kívül egyik riportjában a nézők egy napot tölthettek el a Terrorelhárítási Központban.

Biztonságban van az, aki Párizsba indul?

Alig két hete ugyanott forgattunk, ahol az Iszlám Állam egyik katonája lövöldözött. Csütörtökön este egy rendőr meghalt, kettő megsebesült a francia főváros legforgalmasabb sugárútján. Mire készüljön, biztonságban van-e, aki Párizsba indul?

 

Fókusz 2017-04-21


szerző:
2017.04.21. 17:25

Fókusz 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 17:25
Üzbég származású a merénylő

Üzbég férfi követhette el a stockholmi merényletet. A feltételezett támadót elfogták. A svéd média úgy tudja, hogy a harminckilenc éves férfi családjával együtt élt Svédországban. A péntek délután történt merényletben négyen haltak meg. A támadáshoz használt lopott teherautóban robbanószert is találtak. Egy Stockholmban élő magyar nő a Híradónak azt mondta: a svédek a merénylet ellenére sem akarnak bezárkózni.

Terrorpánik Oroszországban

Robbanások okoztak pánikot a hétfői metrómerénylet óta terrortól rettegő Oroszországban. Szentpéterváron egy panelház külső fala omlott le, miután a lakók egy detonációt hallottak - Rosztovban pedig egy elemlámpába rejtett pokolgép szakította le egy ember kézfejét. Azóta mindkét esetről kiderült, hogy nem terrortámadás állt a háttérben.

Fókusz 2017-04-03


szerző:
2017.04.03. 17:25
TERRORTÁMADÁS SZENTPÉTERVÁROTT: Kilencen meghaltak

Kilencen meghaltak és 50-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimír Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Ezt később az orosz legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy a metrótámadás közelében magyarok lettek volna.

London: A szemük láttára tört ki a pánik

Londonban élő magyarok mondják el a Fókuszban, mi történt szerdán a brit fővárosban. A szemük láttára tört ki a pánik pár méterre a merénylettől. Helyszíni beszámoló első kézből.

 

Fókusz 2017-03-23


szerző:
2017.03.23. 19:00
RTLII: Magyarok a támadás közelében

Magyarok is voltak a támadás közelében, de arról nincs információ, hogy bárki megsérült volna közülük. Közösségi oldalukon a Londonban élő magyarok egymás után jelzik, hogy biztonságban vannak. A brit fővárosból, tudósítónk, Erdélyi Angelika jelentkezik.

Teljes káosz London belvárosában

Percről percre újabb információk érkeznek a London belvárosában történt incidensről, de eddig kevés konkrétumot lehet még tudni. A parlament környékét hermetikusan lezárták, teljes a káosz a belvárosban. Tudósítónk, Erdélyi Angelika is ezt tapasztalta a helyszínen.

Terrorakció Londonban

Rendőr halottja is van a londoni terrotámadásnak. Egy autós gyalogosokat gázolt el a brit parlament melletti Westminster hídon. Ezután kiszállt a kocsiból, és késsel rátámadt a rendőrökre, akik lelőtték. Legkevesebb hárman meghaltak és tucatnyian megsebesültek, az egyik áldozat rendőrtiszt. Londonból jelentkezik Erdélyi Angelika a legfrissebb információkkal.

Meglőtték a késes támadót

Feltehetően terrortámadást akadályozott meg egy járőröző francia katona Párizsban. Egy bozótvágó késsel rátámadt egy férfi a Louvre múzeum mellett, és könnyebben megsebesítette, mire a katona lelőtte. A támadót, akiről még nem tudni semmit, öt lövés érte, jelenleg kórházban kezelik. A francia kormány szerint egyértelműen iszlamista terrorakció volt, a késes férfi ugyanis azt kiabálta, hogy Allah, a legnagyobb.

Még nincs meg a terrorista

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a szilveszteri isztambuli vérengzést. Közleményükben azt írták, hogy egy hős katonájuk gépfegyverrel és kézigránáttal követte el az akciót. Nyolc embert őrizetbe vettek az ügyben, de magát a merénylőt, aki 39 emberrel végzett szilveszter éjjel, még mindig nem találják, hajtóvadászatot indítottak utána.

Szilveszteri terrorkészültség

Példátlan biztonsági intézkedéseket vezettek be Nyugat-Európa nagyvárosaiban szilveszterre készülve. London, Párizs és Berlin utcáin géppisztolyos rendőrök járőröznek, a szabadtéri rendezvényeket betontömbökkel veszik körbe, hogy ne ismétlődhessen meg a nizzai és a berlini kamionos merénylet. A tömegeket rendőrök, biztonsági őrök és kamerák százai fogják figyelni.

Terror Berlinben


szerző:
2016.12.21. 00:30
Terror Berlinben

Karácsony előtti terror-hétköznapok: Agyonlövik az orosz nagykövetet Ankarában. Lövöldözés ugyanott az amerikai nagykövetségnél. Ugyancsak lövöldözés Zürichben egy iszlám központnál. Legalább 12 halálos áldozattal járó minden bizonnyal terrorista merénylet Berlinben, ahol a merénylő egy gyilkosság árán lopott kamionnal belehajt egy karácsonyi piac vásárlói közé. Nem mellesleg a szíriai Aleppoban megtámadják és felgyujták a lakosság kimenekítésére érkezett autóbuszokat. Donald Trump, a jogi értelemben hétfőn megválasztott új amerikai elnök azt írja: a civilizált világnak meg kell változtatnia gondolkozását a globális dzsihad miatt. A jövő őszi választásokra kancellárjelöltként készülő Angela Merkel német kancellár a berlini terrortámadás után kedden azt mondja: Németország meg fogja találni az erőt ahhoz, hogy úgy élhessen, ahogyan akar: együtt, szabadon és nyitottan.

Fókusz 2016-12-20


szerző:
2016.12.20. 19:00
Berlin: Továbbra is szabadlábon a 12 áldozatot követelő terrorcselekmény elkövetője

Bekövetkezett, aminek nem szabadott volna, megtörtént, amitől mindenki félt, a berlini terrortámadás híre megrendítette a világot. Egy magyar szemtanú végignézte, ahogy a terrorista, a kamionnal hatvan kilométer per órás sebességgel letarolja a karácsonyi vásár bódéit és halálra gázolja az ajándékokat vásárlókat. Tizenketten meghaltak, negyvennyolcan megsérültek.

Végignézte a tragédiát


szerző:
2016.12.20. 18:37
Végignézte a tragédiát

Egy Berlinben élő magyar végignézte, ahogy a tömegbe hajt a kamion Berlinben. Hargita Dávid azt mesélte, bármerre nézett, halottakat és sebesülteket látott, és szinte megbénította a félelem. Megrendítő beszámoló következik!

Háborús hangulat


szerző:
2016.12.20. 18:35
Háborús hangulat

Rá kell ébredni, hogy háborús állapot van, bár ezt nem mindenki akarja beismerni - ezekkel a szavakkal bírálta burkoltan a kormányzó német kereszténydemokraták egyik vezető politikusa Angela Merkel menekültpolitikáját. A terrortámadás után többen is élesen támadták a kormányt, a szélsőjobb egyenesen Merkelt tette felelőssé a merényletért. A többi párt viszont elítélte ezt a megközelítést, főleg miután kiderült, hogy a támadó nem is az, akit először gyanúsítottak.

Szinte megbénult a félelemtől

Nem lehetett megkülönböztetni a sebesülteket és a halottakat. Ezt mondta egy magyar szemtanú, aki ott volt a vásárban, amikor a kamion a forgatagba hajtott. A sérültek között van egy magyar is, kórházba vitték, de már kiengedték. Az általunk kérdezett, Berlinben élő magyarok azt mondták, úgy szeretnének élni, mint eddig és nem hajlandóak félni. Az utcákon a szokásosnál több rendőr van, erre lehet számítani Magyarországon is.

Terror Berlinben


szerző:
2016.12.20. 18:09
Terror Berlinben

Berlinben él az RTL korábbi munkatársa, Kinter Alexandra. Csaknem egy nappal a támadás után elmondja mit tapasztalt, milyen a hangulat a városban.

Nem a támadót fogták el?

Valószínűleg mégsem a kamionos támadót fogták el - jelentette be a berlini rendőrség vezetője. Eredetileg egy 23 éves pakisztáni menedékkérőt gyanúsítottak a merénylettel, mert egy szemtanú azt állította, látta őt kiugrani a kamionból és elfutni. A férfi kezdettől tagadta bűnösségét, feltehetőleg tévedésből kezdték el követni a támadás utáni kavarodásban.

Kamionnal hajtott a vásárba

Hétfőn este a karácsonyi vásár forgatagába hajtott bele egy kamion Berlinben. A lengyel rendszámú jármű 60 kilométer per órás sebességgel tarolta le az útjába kerülő bódékat, és több járókelőt is elütött, mielőtt megállt. A sofőr elmenekült. Nem sokkal később elfogtak egy pakisztáni férfit, aki tagadta, hogy ő lett volna a támadó. Megrázó felvételek következnek.

 

BERLINI TÁMADÁS: Igyekeztem azzal hitegetni magam, hogy baleset történt

Az általunk megkérdezett magyarok többsége távol volt a tragédia helyszínétől, de még így is sokkoló volt értesülni a történtektől. Baktay Anna Réka is Berlinben volt a támadástól nem messze.

 

ÍGY LÁTJA BERLINT A TÁMADÁS UTÁN:

A helyszínről küldött videókon és fotókon látszik, csendes a város, félárbocra eresztették a nemzeti zászlót, virágok vannak a tragédia helyszínén, de ugyanúgy zajlik minden a városban, mint korábban. Szikra Csaba szerint Berlin lakói meglepően nyugodtak, mindenki olyan, mint bármikor máskor. Talán még egy picivel is udvariasabbak is.

 

TERROR BERLINBEN: Fékezés nélkül hajtott a teherautó a tömegbe

Hétfőn este egy teherautó hajtott a tömegbe Berlin egyik legnagyobb karácsonyi vásárján. A rendőrség megerősítette, hogy legkevesebb 9 halottja és 50 sebesültje van a terrortámadásnak.

Terrorkészültség Berlinben

Legkevesebb 9-en meghaltak és 50-en megsebesültek, amikor egy lengyel rendszámú kamion a tömegbe hajtott hétfő este az egyik legnagyobb berlini karácsonyi vásáron. A helyi hatóságok szerint terrortámadás történt. Valószínű, hogy a lengyel kamiont a támadó délután kerítette hatalmába. Az incidens után megpróbált elmenkülni, de elfogták. Elképzelhető, hogy a lengyel sofőr holttestét találták meg a vezetőfülkében. A magyar külügyi szóvivő nem tud arról, hogy magyar áldozatok is lennének.
 

 

Fókusz 2016-11-18


szerző:
2016.11.18. 18:55

Terror: magyar szálak


szerző:
2016.11.13. 18:15
Terror: magyar szálak

Budapesti szállodában is laktak és magyar mobillal is kommunikáltak az egy évvel ezelőtti párizsi terrortámadások szervezői és lebonyolítói. A nyomozás során kiderült, 14 terrorista utazott át Magyarországon. A merényletek irányítója, Saleh Abdeslam háromszor is járt itt, bérautóval vitte tovább a többieket Budapestről. A legtöbb merénylő a támadás vagy a hajsza során meghalt, egyedül Abdeslam él még, őt négy hónap után fogták el, most Európa egyik legszigorúbban őrzött börtönében ül.

Menekülők: miért csak a félelem?

Ha visszanézünk 15 évet, először jött a terror Amerikába, majd Európába és sokkal később a menekülők és utóbb velük együtt a bevándorlók is. Közülük tízezrek vesztek a Földközi-tengerbe. A többiek itt vannak és jönnek, jönnek. Európa és az európai ember bizonytalan, fél és válaszokat keres, mert eszébe jut, hogy az európaiságnak része a szolidaritás, a segítőkészség és a befogadás. Keressünk válaszokat. Ungváry Rudolf író, Péterfy Gergely író és Schilling Árpád rendező.

9/11: 15 éve történt


szerző:
2016.09.10. 00:05
9/11: 15 éve történt

Holnapután lesz a 15. évfordulója annak, hogy az Egyesült Államokat négy összehangolt terrortámadás érte.

 

Fókusz 2016-09-08


szerző:
2016.09.08. 17:25
Moszul a végső roham előtt

Több mint egymillióan várják az iraki Moszulban, hogy felszabadítsák a várost az Iszlám Állam  rémuralma alól. A terrorszervezet bázisa körül egyre szorosabb az ostromgyűrű: északról a kurdok nyomulnak a város felé, délről az iraki hadsereg. Az iszlamisták a civileket élő pajzsként használják a harcokban. Aki el tudott menekülni, szörnyű élményekről számol be.

Fókusz 2016-08-02


szerző:
2016.08.02. 18:55
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való