Belföld

A tankerület kirúgta a 9 éves Emmát terrorizáló tanítónőt

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 13:53

A szülők korábban hiába kérték az iskola és a tankerületi központ segítségét. 

A Sárkeresztúri Általános Iskolában az egyik pedagógus hivatásához méltatlan módon bánt az egyik tanulóval, ezért a Dunaújvárosi Tankerületi Központ – a sajtóban megjelent információk és bizonyítékok alapján –  a mai napon az érintett pedagógust elbocsátotta – áll a tankerületi központ keddi közleményében.


Mint arról beszámoltunk, a 9 éves Emmát a tanítónője hónapokon keresztül verbálisan bántalmazta, amitől a kislány depressziós lett, és véget akart vetni az életének. A szülők nem tudták, mitől változhatott meg így a kislányuk ezért egy idő után egy hangfelvevőt rejtettek az iskolatáskájába. Végül kiderült, hogy a tanítónő nemcsak a szülőknek hazudott a történtekről, de manipulálta az osztályába járó gyerekeket is. Így nemcsak Emma, hanem az egész gyerekközösség elszenvedte a bántalmazást. 

A tankerületi központ keddi közleményében azt írja: az ügy vizsgálatában azon bizonyítékok voltak döntők, melyeket a szülők a médiának ( szolgáltattak, ugyanakkor kifejezték sajnálatukat, hogy a szülők ezen felvételeket korábban nem a tankerületnek adták át, „hiszen abban az esetben a döntés előbb is megszülethetett volna” – írják. 

Csakhogy a szülők többször hiába kérték az iskola, és a tankerületi központ segítségét. Végül az oktatási jogok biztosának közbenjárásával találtak a kislánynak új iskolát, és csak ezután keresték meg az RTL-t.

A lenti videóban hallható hangfelvételek azt is bizonyítják, hogy a tanár súlyosan manipulálta a gyerekek közösségét, sokat tett azért, hogy szembefordítsa az osztálytársakat Emmával. 


Nyitókép: RTL

#Belföld#tanár#kirúg#terror

Címlapról ajánljuk