Külföld

Egy Pennywise-nak öltözött bohóc terrorizál egy skót falut

rtl.hurtl.hu

2023. október 16. 18:35

Időnként megjelenik a sötét utcákon, hogy a frászt hozza az emberekre.

Egy hátborzongató bohóc terrorizál egy gyanútlan skót falut, Skelmorlie-t – írja a Vice.

Az önmagát „Skelmorlie Clown”-nak nevező bohóc csütörtök hajnalban posztolt egy videót a Facebookra, amelyben egy verset szaval, és gúnyolódik a rendőrséggel, hogy úgysem tudják elkapni, miközben a faluban garázdálkodik.

A Pennywise-stílusú jelmezt viselő bohóc állítólag piros lufikat hagyott az észak-airshire-i falu körül. Az éjszakai utcákon pózoló bohócról készült képeket és videót állítólag már törölték, de az eredeti felvétel megmaradt.

Pennywise Stephen King Az című regényének a főszereplője, aki körülbelül 27 évente gyerekeket gyilkol a kitalált Derry városában.

A videót egy Cole Deimos néven létrehozott Facebook-fiókra tették fel, és bár a bohóc hangját eltorzították, erős skót akcentusa van. Legalább egy bűntársa is van.

Egy Pennywise-nak öltözött bohóc terrorizál egy skót falut
Cole Deimos

A skót rendőrség szóvivője a Vice-nak elmondta: „Tudomásunk van az interneten keringő videókról, és folyamatban van a nyomozás”.

A bohóc a videójában elmondta, hogy

ez a bohóc nem akar hírnevet, dicsőséget vagy aranyat. Ő csak játszani akar ebben az álmos városban. Jöjjenek hát, csatlakozzanak, és tanuljanak meg félni a Skelmorlie bohóctól.

A Vice emlékeztet, hogy 2016-ban az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is egy volt egy sor bohócészlelés, de végül senki nem bizonyult veszélyesnek. 

Nyitókép: Cole Deimos

#Külföld#Pennywise#bohóc#skócia#falu#skelmorlie#ijesztgetés#terror#álarc

Címlapról ajánljuk