Külföld

Megvadult csirkecsapat terrorizálja a lakókat

rtl.hurtl.hu

2024. május 28. 10:04

A britek nem birnak a csirkékkel.

Egy korábban békés angol falu, Snettisham lakói pokollá vált életükről számoltak be, az áldatlan állapotokról egy kóbor tyúkokból álló, mintegy száz fős csapat tehet, írja a Guardian. A szabadon élő baromfik folyamatosan bejárnak a faluba, ahol kikapirgálnak mindent a gondosan ápolt kertekből, és állandó hangoskodásukkal nem hagyják aludni a lakókat. Az elmúlt időszakban a helyzet pattanásig feszült, a tyúkok garázdálkodása mindennapos problémává vált.

A helyi lakosok elmondása szerint a csirkék teljesen szabadon élnek egy erdős területen, amelynek tulajdonosa ismeretlen. Az utóbbi időben a baromfik száma jelentősen megnőtt, és egyre gyakrabban látogatják a falut, nagy bosszúságot okozva ezzel a helyieknek. A 48 éves Ben King, aki a csirkék fészkelőhelyéhez legközelebb eső utcában lakik, arról számolt be, hogy már csak füldugóval tud aludni a tyúkok folyamatos kárálása miatt.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a csirkéket egyre több kiránduló is látogatja, akik ételt hagynak az erdőben. Ez a szokás patkányokat vonz, ami komoly közegészségügyi problémákat vet fel. A helyiek és a látogatók között már több konfliktus is kialakult emiatt.

Nem mindenki érzi azonban úgy, hogy a csirkék problémát jelentenének. A 43 éves Graeme McQuade, aki tizennyolc hónapja költözött a problémás utcába, azt mondja, hogy neki nincs gondja a csirkékkel. Bár amikor megvette a házát, nem tudott az erdőben élő baromfihordáról, úgy véli, hogy a vadon élő háziszárnyasok hozzájárulnak a település falusi bájához.

A háborgó helyiek azonban nem így gondolják, és az egyházközségi tanácshoz fordultak segítségért. A tanács most a baromfik eltávolításának lehetőségét fontolgatja, mivel az állatoknak mindenféle ételeket szétszórnak az erdőben. Ez nemcsak a tyúkokat vonzza, hanem a rágcsálókat is, ami hosszú távon komoly közegészségügyi problémákat okozhat. A helyzet megoldása azonban nem egyszerű, mivel a tulajdonos kiléte ismeretlen, és a madarak eltávolítása sem lenne könnyű feladat.

A falu lakói jelenleg arra várnak, hogy az egyházközségi tanács meghozza döntését, miközben továbbra is küzdenek a kóbor tyúkokkal.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Külföld#csirke#terror#anglia#brit

Címlapról ajánljuk